Cum sa arati mai tanara!

Categories Frumusete & ModaPosted on

Pasul 1: Demachiantul. Un inceput cu o piele curata face restul arsenalului de ingrijire a pielii mai efectiv. Incearca un demachiant usor care lasa uleiuri protective si care hidrateaza (precum Dove Beauty Bar si Neutrogena Facial Cleansing Bar). Pentru a avea efect mai mult, incearca produse pe baza de acizi alfa-hidroxi, pentru exfolierea celulelor moarte, care ajuta reintinerirea pielii si care dau o stralucire sanatoasa.

Pasul 2: un ser anti-imbatranire. Aceste formule potente contin putere concentrata in doze mici – cel mai bun continut de antioxidanti (cauta cu vitamina C si E si ceai verde) sau peptide (lanturi de aminoacizi care repun in functiune productia de colagen). Sunt buni cativa stropi pe pielea proaspat curatata – se absoarbe mai bine cand porii sunt deschisi.

Pasul 3: hidratantul. Cand celulele pielii devin deshidratate, ele se incretesc, facand pielea sa para mai batrana, terna in ton si textura, chiar ridata. Se pare ca radicalii liberi pot patrunde mai usor prin pielea uscata si ataca straturile de colage si elastina. Cauta formule care au un SPF de cel putin 25 si care contin petrolatum sau glicerina.

Pasul 4: sunscreen. Soarele poate grabi foarte usor procesul de imbatranire, cauzand hiperpigmentatie, rani ale celulelor. Cea mai buna aparare este sa fii protejata de o crema impotriva razelor solare. Chiar daca ai aplicat hidratant si fond de ten cu SPF, asigura-te ca folosesti si un sunscreen daca stai mai mult de o ora la soare. Si reaplica des.

Pasul 5: retinoidul. Ingredientele anti-imbatranire nu satisfac imediat cerintele oamenilor; au nevoie de timp pentru a isi face treaba bine. Retinoidul – derivati ai vitaminii A – este vandut ca Retin-A sau Renova; versiunea sa similara dar mai putin puternica, retinolul – netezeste liniile fine si ridurile, ajutand chiar si tonul pielii si chiar pot anula efectele expunerii la razele UV. Totusi, retinolul poate face pielea mai sensibila la soare, de aceea aplicati retinol inainte de somn.

Pasul 6: somnul. O portie buna de somn este la fel de buna pentru tenul tau cat si pentru corp. Cand cercetatorii medicali de la Universitatea Cornell au privat 11 femei de somn doar pentru o noapte, a fost destul pentru a le anula protectia pielii. Pentru a te bucura cel mai mult de somn, incearca sa dormi intre 7-9 ore de somn pe noapte si foloseste o crema de noapte pentru a tine pielea moale si tratata.

Lasă un răspuns