Anorexia duce la caderea parului

Categories Dieta & FitnessPosted on

Natura bolii anorexice este o problema de alimentatie – anorexia. Este o boala in care cineva se teme ca se ingrasa, de aceea vrea sa ramana slab. Oamenii anorexici apeleaza la masuri disperate si extreme pentru a-si mentine greutatea, ei nu sunt niciodata multumiti de cum arata si oricat ar pierde in greutate, devin obsedati.

Persoanele care sufera de anorexie refuza sa isi mentina greutatea corporala. Mai mult, anorexicii care au sub greutatea normala se tem foarte mult sa nu ia in greutate. Orice dieta normala poate duce la anorexie. Programele de dieta pentru a reduce greutatea pot fi prost intelese drept anorexie. Dar aceasta boala este complet diferita. Oricat de absurd suna, anorexicii se simt mai puternici si mai energizati daca isi reduc consumul de alimente.

Mai multi anorexici cred cu tarie ca vor avea vieti mai bune si isi vor atinge idealurile daca se mentin anorexici. Totusi, senzatia de succes este scurta, pentru ca rezultatele anorexiei nu pot fi negate: senzatia de izolare, suferinta emotionala mare, cat si probleme majore fizice.

Semnele si simptomele anorexiei. Un simptom este refuzul consumului de alimente bogate in grasimi si carbohidrati. Cand o persoana anorexica mananca, prefera mancarea cu putine calorii. Alt simptom este obsesia rutinelor, masurilor des si scopul de a reduce greutatea. Anorexicii citesc mereu datele nutritionale, etichetele, mentin un jurnal a ceea ce mananca si masoara portiile. De asemenea, ei nu mananca in locuri publice.

Anorexia poate provoca caderea parului. Fara indoiala, anorexia poate duce la caderea parului pentru ca daca persoanele bolnave nu mananca si nu consuma nutrientii esentiali, nici parul nu are din ce sa se hraneasca si deci, nu mai creste. Proteinele, fierul, vitaminele fundamentale sunt evitate, deci cresterea parului este oprita. Intr-adevar, problema caderii parului creste de vreme ce anorexicii duc lipsa de nutrientii necesari si de minerale si vitamine. Caderea parului este unul dintre cele mai vizibile efecte fizice ale acestei cumplite boli – anorexia.

Lasă un răspuns