Alimente care reduc colesterolul

Categories Dieta & SanatatePosted on

Alimente care reduc colesterolul


Dupa masa bogata de Paste exista riscul sa ne creasca colesterolul. Acesta poate fi redus cu ajutorul unei diete sarace in grasimi, dar sanatoasa. Dieta zilnica trebuie sa includa alimente precum: pestele, nucile, semintele, alunele, cerealele integrale, vinetele, afinele, soia, ceapa, usturoiul, fructele, legumele si uleiul de masline.

Pentru a te feri sa cresti nivelul colesterolului in sange, evita grasimile animale, prajiturile, biscuitii si produsele fainoase.

Pe langa dieta, medicii ne sfatuiesc sa nu fumam, sa facem miscare zilnic si sa avem un stil de viata mai sanatos.

Colesterolul poate fi tinut sub control cu ajutorul urmatoarelor alimente:

Vinetele – vitaminele C si P continute de aceste alimente reduc riscul depunerii colesterolului rau la nivelul peretilor vaselor de sange si scad nivelul colesterolului periculos sanatatii.

Pestele si uleiul de peste – consuma zilnic sau macar saptamanal peste cu continut ridicat de acizi grasi omega 3, printre care sunt: macroul, sardinele, somonul, tonul si heringul. Prepara pestele la cuptor sau gratar, dar nu-l praji in ulei. Poti inlocui pestele cu suplimente de ulei de peste cu omega 3.

Afinele – ajuta la scaderea colesterolului la fel de eficient ca si medicamentele.

Nucile, fisticul, semintele si alunele – sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, de aceea ele contribuie la mentinerea elasticitatii si sanatatii vaselor de sange. Nu consuma exagerat aceste alimente, pentru ca sunt bogate in calorii si te poti ingrasa foarte usor.

Cerealele si fulgii de ovaz – reduc absorbtia colesterolului, datorita continutului de fibre solubile. O cescuta cu budinca de ovaz alaturi de banane sau mere, este suficienta pentru a face minuni intr-o zi.

Soia – consumata regulat sub forma de preparate ajuta la controlarea concentratiei colesterolului LDL.

Maslinele si uleiul de masline – datorita continutului ridicat de antioxidanti, scade colesterolul negativ din sange (LDL), fara a-l afecta pe cel benefic (HDL). Cel mai bogat in antioxidanti este uleiul extravirgin presat la rece. Adauga-l in salate, la sfarsitul gatitului sau ia in fiecare dimineata doua lingurite pe stomacul gol, si vei simti diferenta. Atentie insa, uleiul de masline degaja toxine daca il folosesti la prajit.

Strugurii – continutul lor bogat in antioxidanti ajuta la reducerea colesterolului rau. Cel mai eficient este sa consumati strugurii sub forma de suc.

Avocado – are un continut ridicat de grasime, care ajuta inima si poate mari nivelul colesterolului bun.

Ceapa si usturoiul – pe langa numeroasele lor beneficii aduse sanatatii, aceste doua alimente ajuta si la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.

Lasă un răspuns