Zmeura – beneficii pentru sănătate

Categories Dieta & FitnessPosted on

zmeura

Zmeura de culoare roșie , rafinata, vibranta si delicata este un centru de putere cu nenumărate beneficii pentru sănătate . Fructul care este o sursă bogată de elemente nutritive , minerale si vitamine , atunci când este inclusă în dieta ta de zi cu zi poate ajuta la risc mai mic de cancer , obezitate , boli cardiovasculare si chiar spori fertilitatea.

Aici este o privire la cele mai multe beneficii de sănătate de fructe de padure exotice :

Zmeura este saraca in grasimi si calorii si bogate in continut de fibre , ceea ce il face un fruct excelent pentru a fi inclus în planul de dieta. Zmeura ofera senzatia de satietate datorita continutului ridicat de fibre. Fibrele insolubile ajuta la mentinerea corpului regulat și fibrele solubile promovează , de asemenea, pierderea in greutate. Zmeura contine aproximativ 10 ori mai multi antioxidanti decat roșiile. Nivelurile ridicate de antioxidanti din zmeura il fac un fruct excelent in lupta cu cancerul. Zmeura contine , de asemenea, acidul elagic , care se spune ca este un compus anti – cancerigen .

Mentine sanatatea cardiovasculara: Conținutul de potasiu din fructele de padure ajuta la mentinerea tensiunii arteriale. Zmeura contine, de asemenea, o cantitate mare de alte minerale, cum ar fi, mangan, cupru și fier. Cuprul este esențial pentru producerea de celule roșii din sânge și de fier și acid folic ajută la reducerea riscului de anemie.

Îmbunătățește fertilitatea: Potrivit unui studiu recent, zmeura ajuta chiar la sporirea fertilitatii atat la barbati cat si femei. Nivelurile ridicate de vitamina C si magneziu sunt foarte mult esențiale pentru fertilitatea masculină și feminină. Antioxidantii ajuta la protejarea spermei, promoveaza concepția și reduce riscul de avort spontan.

Incetineste procesul de imbatranire: Antioxidantii din zmeură incetinesc procesul de imbatranire prin neutralizarea radicalilor liberi din organism. Antociani, flavonoide care dau zmeurei culoarea lor, pot ajuta, de asemenea la stralucire pielii. Ele stimulează, de asemenea, productia de colagen, astfel, oferindu-vă un ten frumos. Antocianinele ajuta, de asemenea, la lupta impotriva ciupercilor si bacteriilor.

Lasă un răspuns