Ziua Europei – 9 mai 2010 – evenimente

Categories SarbatoriPosted on

Ziua Europei – 9 mai 2010 – evenimente


Ziua Europei se sarbatoreste anual in data de 9 mai, pentru ca la 9 mai 1950 ministrul de externe al Frantei a propus Germaniei si altor state europene sa puna “bazele concrete ale unei federatii europene indispensabile pentru mentinerea pacii”. Aceasta data a fost aleasa ca Zi a Europei in anul 1985 de catre Consiliu European de la Milano si se sarbatoreste in continuare si in zilele noastre.

In aceasta zi cetatenii europeni recunosc realizarile Uniunii Europene in ceea ce priveste cauza comuna a celor 27 de tari reunite si se organizeaza evenimente si manifestari ce apropie cetateanul de valorile esentiale ale Uniunii Euopene.

Din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ziua de 9 mai a devenit o traditie si pentru noi. Cu ocazia aceste sarbatori, pe insula Trandafirilor din parcul Herastrau din Bucuresti, s-au ridicat douasprezece busturi de statui din bronz, ce reprezinta bazele comunitatii europene.

In Bucuresti, in cinstea zilei de 9 mai 2010, Primaria Sectorului 2 organizeaza un eveniment deosebit, pentru care se vor pregati 30.000 de sarmale si peste o tona de vin de calitate pentru cetatenii care sunt asteptati sa participe. La evenimentul organizat in zona Obor vor defila trupe militare si vor zbura 1500 de porumbei.

Tot duminica 9 mai 2010 incepand cu ora 20.00 Opera Nationala Bucuresti ne invita sa sarbatorim Ziua Europei si Ziua Europeana a Operei la un concert de muzica clasica in aer liber, pe esplanada din fata institutiei.

Pe langa aceste evenimente, in Bucuresti, dar si in toata tara vor fi organizate si alte evenimente extraordinare si concerte de muzica pop, jazz, blues, rock sau chiar clasica.

Asadar, fetelor, luati-va iubitul sau prietenele si familia si sarbatoriti Ziua Europei mergand la diverse evenimente, ca aveti de unde alege!

Lasă un răspuns