Totul despre fondul de ten

Categories Frumusete & ModaPosted on

Totul despre fondul de ten


Machiajul este foarte important in viata femeilor, iar pentru reusita lui este necesara alegerea unui fond de ten potrivit, care sa ne puna in evidenta trasaturile frumoase ale fetei si sa ne protejeze impotriva factorilor nocivi din atmosfera: raze ultraviolete, radicali liberi, praf sau fum.

Fondul de ten este o pasta realizata dintr-un amestec de pigmenti naturali, agenti de hidratare, intretinere si fixare, care se aplica cu ajutorul pensulelor speciale, bureteilor cosmetici sau chiar cu mana curata pe fata demachiata, tonifiata si masata usor cu o crema de zi.

In functie de tipul de ten (sensibil, uscat, mixt, gras), culoarea pielii fetei (inchisa sau deschisa), necesitatile si rezultatele pe care le dorim (acoperirea imperfectiunilor, netezire, lifting), exista mai multe tipuri de fond de ten:

Fond de ten lichid – uniformizeaza culoarea tenului, creaza un look natural si se gaseste in doua variante: hidratant (ideal pentru toate tipurile de ten si are efect stralucitor) si matifiant (ascunde imperfectiunile, are efect mat si este ideal pentru tenul gras sau tenul mixt cu tendinta de ingrasare).

Fond de ten compact – acopera micile imperfectiuni, are o textura groasa si se gaseste sub forma de crema (ideal pentru tenul mixt si uscat si pentru un look satinat) si de pudra (ideal pentru tenul cu tendinta de ingrasaresi machiaj rapid).

Fond de ten nuantator – se foloseste ca baza hidratanta zilnica, se aplica usor si este idea pentru femeile care nu au mari probleme cu tenul si nu-si doresc un machiaj pronuntat.

Fond de ten tip spray – se absoarbe foarte repede, se aplica usor, este ideal pentru obtinerea unui machiaj light, dar nu ofera acoperire buna tenului cu probleme.

Fond de ten tip baton – se aplica foarte usor si este ideal pentru tenul normal sic el uscat.

Lasă un răspuns