Cum se rezolva cele mai frecvente probleme in relatia de cuplu II

Categories Sex & RelatiiPosted on

Cum se rezolva cele mai frecvente probleme in relatia de cuplu II


Pe langa probemele legate de bani, lipsa comunicarii, sex si impartirea treburilor casnice, intr-un cuplu mai pot aparea probleme legate de:

Increderea si respectul – relatie fara incredere si respect intre parteneri nu poate exista, ci se va destrama foarte repede. Intr-o relatie reusita partenerii nu mint, nu intarzie la intalniri sau cu anumite treburi, isi respecta promisiunile, nu sunt gelosi in mod excesiv, ascuta ce are celalalt de zis si il intelege, isi ofera mici atentii, nu discuta probleme vechi ce l-ar putea rani pe partener, se imbratiseaza ori de cate ori simt nevoia, isi arata respect reciproc, se plimba tinandu-se de mana, iau masa impreuna si isi spun “te iubesc” cel putin o data pe zi.

Certurile – nu au ce cauta intr-o relatie si nu duc la rezolvarea problemelor, din contra le amplifica ducand la destramara relatiei. Daca sunt mici neintelegeri, conflictele ocazionale sunt normale in orice cuplu, dar nu lasati ca situatia sa degenereze ajungand sa vorbiti pe un ton ridicat. Fiti deschisi unul cu celalalt, avand rabdare si ascultand partenerul de fiecare data. Daca vi se reproseaza ceva, este de preferat sa raspundeti in mod rational si sa clarificati situatia. Daca gresiti cu ceva partenerului, nu intarziati sa va cereti scuze in mod sincer. Cand un conflict s-a iscat, ganditi-va la adevaraul motiv pentru care va certati si incercati sa incheiati cat mai repede discutia amintind lucrurile pozitive. Nu va razbunati niciodata pe partener, indiferent ce conflicte au avut loc intre voi.

Aparitia copilului – odata cu venirea pe lume a celui de-al treilea membru, armonia din cuplu va fi modificata, toata atentia indreptandu-se asupra celui mic. Nu neglijati partenerul, lasandu-l sa creada ca cel mic i-a luat locul, ci pastrati legatura afetiva de alta data. In unele cazuri, se considera ca aparitia copilului rezolva problemele de cuplu mai vechi, insa aveti grija ca noul membru sa fie o responsabilitate comuna a ambilor parinti. Familia trebuie sa fie echilibrata de aparitia unui copil, nu sa se destrame.

Asadar, pentru ca relatia ta de cuplu sa functioneze asa cum trebuie si voi sa fiti fericiti impreuna, respectati-va si apreciati-va reciproc, fiti sinceri si realisti, acceptati-va asa cum sunteti unul diferit de celalalt, bucurati-va si sarbatoriti impreuna victoriile, radeti si comunicati, acordati-va atentie unul celuilalt, nu lasati ca relatiile voastre sexuale sa devina monotone si nu va certati ca nu va ajung banii!

Lasă un răspuns