Cum se rezolva cele mai frecvente probleme in relatia de cuplu I

Categories Sex & RelatiiPosted on

Cum se rezolva cele mai frecvente probleme in relatia de cuplu I


Pentru a avea o relatie armonioasa si fericita, rezolvati cele mai frecvente probleme care apar si veti depasi obstacolele vietii, fara ca relatia de cuplu sa se destrame. Daca va deranjeaza ceva, spuneti partenerului problema si incercati sa gasiti o solutie de rezolvare impreuna cu el.

Iata care sunt cele mai frecvente probleme:

Comunicarea – cand sunteti cu partenerul, eliminati pe cat posibil factorii care fac imposibila comunicarea: vorbitul la telefonul mobil, privitul la televizor, lucrul la calculator sau alte activitati. Daca este nevoie trimiteti copiii a culcare si discutati in liniste, acordand toata atentia voastra parteneruui. Ascultati intotdeauna ce are de zis si nu ridicati tonul in timpul discutiilor.

Banii – cand este vorba de finante este bine sa stabiliti impreuna ce cheltuieli aveti, ce datorii urgente, cat castigati, cine plateste facturile, cui ii revine sarcina de a cumpara de mancare sau haine etc. Nu ascundeti partenerului daca aveti datorii, iar cand sunteti intr-o situatie dificila, nu dati vina pe partener, ci rezolvati impreuna problema. Planificati atat cheltuielile pe termen lung, cat si pe cele pe termen scurt in functie de veniturile familiei, dar impreuna cu partenerul.

Sexul – fraze precum: “Sunt obosita”, “Nu in seara asta” sau “Ma doare capul acum” nu au ce cauta intr-o relatie de cuplu stabila si armonioasa. Faceti-va timp pentru voi doi cel putin de doua ori pe saptamana, iar de cel putin doua ori pe luna incercati ceva nou spargand monotonia: dormiti in paturi diferite o noapte, mergeti sa faceti sex intr-o camera de hotel, organizati o cina romantic dupa care va urma o partida de sex, trimiteti copiii la bunici si faceti-va de cap doar voi doi, faceti sex in cada cu spuma. Acordati cateva ore la sfarsit de saptamana doar partenerului si relatiei, ore in care sa va imbratisati, sa discutati despre fanteziile voastre, sa va rasfatati unul pe celalalt. Faceti dragoste ori de cate ori aveti ocazia!

Treburile casnice – impartiti sarcinile in mod egal si ajutati-va reciproc in gospodarie cu calcatul rufelor, spalatul vaselor sau hainelor, cumparaturile, curatenia, ingrijirea casei, gatitul. Din cand in cand schimbati atributiile intre voi, in modul acesta fiecare va aprecia munca celuilalt. Nu lasati sa se ajunga la situatia ca unul din parteneri sa se ocupe de toate treburile casnice, iar celalalt sa se scuze caste oboist de la serviciu si trebuie sa se odihneasca in fata televizorului.

Lasă un răspuns