Uleiul de argan – beneficii uimitoare pentru sănătate și frumusețe

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii ulei de argan

În lumea de îngrijire a pielii, există întotdeauna ceva, o nouă substanță minunată care are puterea de a rezolva toate problemele dvs. de frumusete. Atunci când experții dau peste aceste ingrediente naturale, care au proprietati anti-imbatranire, ați putea fi tentați să le încercați imediat. Uleiul de argan – un produs natural, care a câștigat popularitate în ultimii ani – este un exemplu foarte bun.

Uleiul de argan este presat din nuca pomului de argan, care se găsește doar în Maroc . Arborele de argan trăiește aproximativ 150 – 200 de ani și nu începe să producă fructul până când acesta nu ajunge la vârsta de 30 până la 50 de ani. Deoarece acest copac se găsește numai într-o zonă limitată, uleiul în sine este destul de rar.

Beneficiile uleiului de argan

Există două tipuri de întrebuințare a uleiului de argan : culinare și cosmetice . Versiunea culinară are gust ca uleiul de susan și este deosebit de bun pentru organele interne . Clasa cosmetică oferă beneficii remarcabile pentru cel mai mare organ al corpului , pielea.

Ulei de argan pur utilizat pe plan intern a fost demonstrat că luptă cu cancerul , boli cardiovasculare , și tulburari inflamatorii . Atunci când este aplicat extern , vindecă totul, de la cicatrici, infecții până la vergeturi.

Uleiul de argan este foarte ridicat în acizii grași omega-6 și acid linoleic, care este un anti-inflamator, are efecte anti-îmbătrânire, antioxidante și de hidratare pentru piele. De asemenea, conține acizi grași omega-9 nesaturați și vitamina A care furnizează doze mari de antioxidanți. Acest ulei conține, de asemenea, 620 mg de trocopeherols care au aceeași activitate ca și vitamina E. Aceasta este de două ori cantitatea acestei substanțe chimice, comparativ cu uleiul de măsline. Conținutul trocopherol din uleiul de argan este un antioxidant puternic, care poate ajuta la protejarea țesuturilor moi prin neutralizarea efectelor radicalilor liberi.

Puteți consuma până la 1-2 linguri de ulei de argan în fiecare zi, în scopul de a profita de proprietățile sale terapeutice sau preventive. Nu ar trebui să gătiși acest ulei deoarece încălzirea poate reduce o parte din beneficiile sale. În schimb, adaugă uleiul în alimente gătite sau consumă-l ca parte a unei salate.

Lasă un răspuns