Proteinele – 5 beneficii importante pentru organsm

Categories Dieta & FitnessPosted on

proteine beneficii

Un mic dejun bogat in proteine ajuta la controlarea apetitului de-a lungul zilei, confirma un nou studiu. Prin urmare, iata un motiv bun pentru care merita sa ne incepem ziua cu iaurt, oua sau nuci.

Proteinele sunt responsabile pentru intretinerea, repararea si cresterea muschilor. Proteina este sursa principala din care se produce material pentru muschi, sange, piele, par, unghii si organele interne. Este necesara pentru formarea hormonilor, inclusiv a testosteronului, precum si a enzimelor si anticorpilor.

Fara proteine organismul nu ar fi capabil sa repare fibrele musculare distruse in timpul exercitiilor si nici nu ar avea suficiente „caramizi ” pentru a construi muschi mari si puternici.

Diverse cercetari ale medicilor specialisti au concluzionat ca nivelul de proteine necesar pentru buna functionare a organismului se afla situat intre valorile 40-60 de grame pe zi.

În afara de efectul asupra muschilor, proteina din zer inhiba proliferarea celulelor canceroase, apara impotriva radicalilor liberi si creşte functia imuna. Prin comparatie cu proteina din soia, zerul pare mai eficient pentru scaderea in greutate.

Proteinele din zer reduc nivelul stresului si ii combat efectele. Ele incetinesc procesul de producere a cortizolului, hormonul stresului, minimalizand efectele depresiei in timp ce elibereaza hormonul fericirii numit serotonina.

Lasă un răspuns