Poate iubitul tau sa se schimbe cu adevarat?

Categories Sex & RelatiiPosted on

Daca esti nefericita intr-o relatie de lungadurata sau te-ai intors pe scena intalnirilor si ignori semnele rosii despre cineva, inseamna ca faci cea mai mare greseala in relatii: sa iubesti sau sa te indragostesti de potentialul cuiva, nu de ceea ce este el.

In fiecare relatie, exista lucruri care ne supara la cealalta persoana. Problemele tind sa apara cand ignoram aceste lucruri, sperand ca in final, vor disparea sau se vor schimba, sau ca vom gasi o cale sa le fortam sa dispara.

Asta nu inseamna ca nu putem spera si nu putem avea incredere in abilitatea partenerului nostru de a lucra alaturi de noi pentru a rezolva problemele relatiei, ca oamenii nu se schimba sau ca trebuie sa respingem pe cineva care pare imperfect. Daca tu si partenerul tau sunteti dispusi sa lucrati la lucrurile care trebuie schimbate, atunci trebuie sa aveti speranta. Daca realizati ca nu e un scop realist, trebuie sa accepti asta si sa iesi din relatie sau sa accepti sa navighezi prin ea cum poti.

Problema apare cand nu poti accepta ca nu se va schimba celalalt si continui sa crezi ca, doar comunicand, asteptan, iubitul va deveni ceea ce vrei sa devina.

Este un pariu riscant sa te gandesti cum ar trebui sau nu sa fie relatia, mai ales daca vorbim de urmatorul nivel – mutatul, casatoria. Este tentant sa credem ca lipsa lui de interes pentru cariera se va schimba daca traiti impreuna si va vedeti zilnic dupa munca, sau ca obiceiul lui de a ramane la o bere cu baietii dupa serviciu va disparea cand va casatoriti. Daca deja i-ai comunicat celuilalt ceea ce crezi si el nu se schimba, intrbarea este daca poti fi ok cu acest comportament?

Multe persoane spun ca pot accepta, dar in final clacheaza pentru ca potentialul relatiei nu e niciodata garantat. Singura garantie cu care ramai este suma de atitudini si comportamente a celui drag. Schimbarea vine greu.

Lasă un răspuns