Motive sa ramai la monogamie in relatie

Categories Sex & RelatiiPosted on

Monogamia (relatia cu o singura persoana) are o reputatie proasta in timpul acesta – oamenii spun ca e invechit, imposibil, nenatural. Uneori asa este, in cazul relatiilor pana la adanci batraneti. Dar poti sa iti reamintesti cateva motive bune sa lupti o lupta buna pentru a ramane doar cu Alesul/Aleasa ta.

Sexul devine din ce in ce mai bun in timp. Monogamia nu inseamna doar responsabilitati. Timpul va poate da sansa sa va cunoasteti trupurile mai bine, sa deveniti mai confortabili in pielea voastra, sa va lasati deoparte nesiguranta, sa va cunoasteti reciproc foarte bine, pentru a gasi noi cai de a ajunge la sex din ce in ce mai bun. De ce ai vrea sa o iei de la capat cu „instructiunile de folosire” cu alte persoane, tot timpul?

Alinturile vin natural. Nu e nimic ciudat cand inainte sa adormiti, va inghesuiti unul in altul pentru ca amandoi sa stati bine si impreuna toata noaptea. Dupa un timp, in relatie, corpurile se aliniaza natural unul langa altul.

Linistea in minte legata de bolile cu transmitere sexuala. Presupunand ca amandoi sunteti fideli si psihic, si sexual, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu bolile sexuale.

Libertate in ritualurile de frumusete. Nu spun ca odata ce v-ati legat, igiena personala si aranjatul dispar. De fapt, cu cat ramai mai mult intr-o relatie, cu atat iti va placea mai mult sa te aranjezi. Totusi, standardele de frumusete ridcola pe care femeile le traiesc (vai, ma vede nemachiata!) se duc usor-usor in timp, langa un partener stabil.

Relatiile deschise sunt doar pentru cateva persoane. Este vorba de persoanele rare care nu au gena geloziei si care pot trece de la o persoana la alta, desi sunt intr-o relatie. Majoritatea prefera o legatura profunda si sigura.

Inselatul provoaca dependenta. E ca si cum ai rupt un sigiliu. Ai scapat o data, este si mai greu sa nu o faci iar. Te convingi ca aventura te face sa te simti viu si nici nu iti schimba sentimentele pentru partener, iar daca partenerul nu stie, nu va fi ranit. Minciuni! Mai intai, cu cat o faci mai des, cu atat sunt sanse mai mari sa fii prins. Cu cat inseli, cu atat nu-ti respecti partenerul si nici relatia.

Gandurile murdare sunt pentru cupluri. Dirty sex – genul care implica jocuri, aventura, putin risc – se simte cel mai bine cu cineva pe care il iubesti si in care ai incredere deplina. In plus, cu cat e mai linistita viata de zi cu zi, cu atat e mai fierbinte cand incalcati rutina nocturna.

Monogamia are sens. Loialitate, incredere, fidelitate, onoare, respect, sunt cuvinte pana cand actiunile tale le dau putere si importanta. Monogamia nu inseamna ceva doar pentru ca Biserica o spune, ci pentru ca vrei tu.

Lasă un răspuns