Make-upul mineral, noul trend?

Categories Frumusete & ModaPosted on

Lumea frumusetii este mereu pusa sub semnul schimbarii. Cel mai recent trend in make-up se pare ca e forma minerala. Machiajul mineral este facut din minerale pure, zdrobite, si pigmenti inorganici din natura.

Spre deosebire de fondurile de ten lichide, fondurile de ten minerale au o consistenta pudrata, dar sunt diferite de pudrele presate. Fac aceeasi munca, dar fara a intinde baza uleioasa. Machiajul mineral este natural, este usor pe piele, este potrivit chiar si pentru femeile cu ten sensibil.

Avantajele machiajului mineral sunt multe. Desi este putin mai scump, acopera perfect, nu contine uleiuri – astfel ca nu incarca porii si nu provoaca cosuri. Majoritatea produselor minerale au protectie solara naturala, prevenind efectele nocive asupra pielii. Acest make-up este minunat si pe vremea umeda, deci nu exista riscuri. Produsele minerale se pot referi la fonduri de ten, corectoare, blush, farduri de ochi, dermatografe chiar.

Arta aplicarii machiajului mineral este putin diferita. Spre deosebire de cele normale, cand deschizi produsul cu makeup mineral, ia foarte putin. Putin inseamna mult si poti adauga dupa, daca mai e nevoie. Apoi, ia o pensula-aplicator si trece-o prin cutia de produs. Asigura-te ca pensula ia si mineralele. Totusi, scutura mineralele in plus, de o margine a cutiei, pentru a nu le irosi. Apoi cu pensula-aplicator atinge-ti tenul, prin miscari circulare. Incepe cu obrajii si apoi fruntea, barbia si nasul. Asiugra-te ca ai dat simetric, estompat spre gat, pentru un look subtil. Acest proces dureaza 2 minute in general, asa ca poate fi aplicat rapid daca esti grabita si nu ai timp. Aceeasi procedura este si pentru aplicarea machiajului pe obraji si pe pleoape.

Se poate spune ca machiajul mineral este foarte apreciat, la costuri ceva mai ridicate, dar nu se compara cu stralucirea fetei tale dupa ce te-ai folosit de aceste produse minerale.

Lasă un răspuns