Poate fi frigiditatea vindecata?

Categories Sex & RelatiiPosted on

Frigiditatea sau dorinta sexuala inhibata este adesea rezultatul unor prejudecati, a educatiei necorespunzatoare sau a atitudinii fata de propriul corp. Aceasta afectiune poate fi de natura fizica sau psihologica. Se poate diferentia intre frigiditatea primara, care incepe la o varsta frageda si frigiditatea secundara, care apare ca urmare a unui anumit eveniment mai tarziu in viata.

Apatia sexuala a unei femei devine, de obicei, problematica intr-o relatie, avand in vedere ca refuza sau evita intimitatea sexuala, ceea ce duce la certuri, suspiciuni, acuzatii si confuzie.

Tratamentul frigiditatii

Tratamentul frigiditatii incepe, de obicei, cu urmatoarea intrebare: "Cate femei crezi ca se masturbeaza inainte sau in timpul casatoriei?" Primul sfat fundamental dat de un terapist este "Mergi acasa si masturbeaza-te." Partenerul trebuie sa participe, de asemenea.

In 1978, Loc Piccolo si Lobitz au dezvoltat un program de tratare a frigiditatii pe 9 nivele, care presupune urmatorele:

In primul rand, trebuie sa va abtineti de la activitate sexuala care implica contact sexual (penetrare). Iar tu trebuie sa iti urmaresti cu atentie corpul si organele genitale in fata unei oglinzi, pana cand incepi sa te simti confortabil in pielea ta.

Urmeaza apoi explorarea corpului, in special a zonei genitale. Acest lucru este dificil pentru anume femei, deoarece isi percep corpul ca fiind murdar si dezgustator. Prin persuasiunea persistenta a terapeutului si partenerului, iti vei depasi treptat aceasta rezistenta fata de corpului tau. Iti explorezi corpul si acorzi atentie partilor care te fac sa te simti bine, stari la care ajungi prin stimulare. Sa nu te opreasti din a-ti atinge clitorisul in aceasta faza. Trebuie sa realizezi ca trupul tau este o parte din tine si ca poti experimenta prin intermediul lui sentimente care nu sunt deloc murdare sau pacatoase, dimpotriva, iti fac bine. Cand incepi sa iti recunosti corpul, vei descoperi si clitorisul. Un terapist te va invata tehnici de masturbare, cu toate acestea, poti obtine cea mai mare satisfactie prin explorare personala.

Uneori poate fi de ajutor daca urmaresti filme educative. Daca tot nu poti ajunge la orgasm, trebuie sa continui sa te masturbezi intes pentru o perioada mai lunga de timp, pana la 45 de minute pe zi. Daca materialele pornografice ajuta, ar trebui sa te folosesti de aceasta optiune. Fanteziile sexuale sunt de obicei sarace si nu foarte intense la astfel de femei.

In cazuri extreme, cand o femeie tot nu poate ajunge la orgasm, se recomanda sa foloseasca un vibrator pentru a-si masa corpul. Practica arata ca in trei saptamani (a cate 45 de minute in fiecare zi), orice femeie ajunge la orgasm. Partenerul inca nu trebuie sa includa penetrarea in joaca sexuala. Acum tratamentul este directionat in asa fel incat sa fii in stare sa ajungi la orgasm in prezenta partenerului sau cu ajutorul lui.

Primul pas este masturbarea in prezenta partenerului. Acesta incearca sa te satisfaca in modul in care te satisfaci singura, mai exact, cu mana sau vibratorul. Cand ajungi la orgasm, puteti incerca sa aveti relatii sexuale. E important ca partenerul sa te ajute prin stimularea clitorisului, sa iti gaseasti cea mai buna pozitie si sa faceti sex astfel incat sa poti ajunge la orgasm.

Diferite metode de tratament

Aceasta metoda este doar una din multe altele. Metoda descrisa a fost testata si ajuta femeile sa aiba o viata sexuala normala, care ii imbogateste, de asemenea, si relatia. Daca suferi de inhibitie a dorintei sexuale, este necesar sa vizitezi un terapeut care va determina motivele pentru care se intampla acest lucru si iti va prescrie un tratament adecvat.

Metoda are efect numai pe un anumit tip de femei, atunci cand tulburarea este de natura psihologica. In cazul in care tulburarea este de natura fizica, este necesar tratament hormonal sau chirurgical.