Par brunet – ghid de vopsit acasa

Categories Frumusete & ModaPosted on
Parul brunet se potriveste oricui, cu conditia ca subtonurile nuantei sa complimenteze tipul de ten.

Sa nimeresti culoarea de brunet potrivita nu este atat de simplu precum pare. Sigur, este una dintre cele mai comune nuante de par si cu siguranta cel mai usor de realizat, daca stii regulile de baza ale vopsitului acasa.

Daca alegi tonurile reci de brunet, precum saten castaniu sau ciocolatiu si eviti culorile calde, vei inlatura riscurile de a te alege cu subtonuri rosiatice, adeseori nepotrivite brunetelor.

In fond, alegerea de vopsea de par trebuie sa para cat mai naturala, sa lase senzatia de "maybe she's born with it" a sloganului unui renumit brand de ma. Mai potrivit pentru tema noastra este insa cel al brandului Syoss, vopsea de par al carei mesaj este "Indrazneste sa fii propriul tau stilist!".

Eu sunt aici pentru a explica si a sfatui purtatoarele de par brunet in privinta ingrijirii podoabei capilare. Cum folosirea de vopsea de par este considerata a fi cea mai daunatoare experienta pentru parul tau, vom analiza cele mai bune metode de vopsit acasa si cele mai populare sfaturi de a ajunge la rezultatul dorit.

Iata care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o vopsea de par, intr-o nuanta de brunet:

Problema: Dispunerea inegala a vopselei de par brunet

Multe dintre noi ne temem sa recurgem la vopsitul acasa, tocmai din cauza fricii de dispunere inegala a vopselei de par. Traim sub impresia ca stilistii saloanelor costisitoare si-au deprins tehnica dupa ani intregi de meserie, sau poate ca folia de aluminiu este indispensabila pentru o aplicare uniforma de vopsea de par.

Constatand esecul dupa prima vopsire in brunet, suntem inclinate sa credem ca fara ajutorul unei prietene, niciodata nu ne va iesi o nuanta de brunet uniforma. Cand nici acest lucru nu schimba datele problemei, rezultatele sunt concludente: stilist sau nimic!

Insa fara o intelegere mai buna a felului in care firul de par si scalpul se comporta, nu vei ajunge deloc la o atitudine de invingatoare. Daca problema cu care te confrunti este ca mereu varfurile ies mai inchise decat radacina, nu este caz de panica.

Brunetele traiesc cu aproximativ aceeasi drama precum si blondele, cand vine vorba de vopsit. Primele au varfuri prea inchise, pe cand cea de-a doua categorie se lupta cu varfuri mult prea deschise.

Explicatia este simpla: parul crescut de mai mult timp (varfurile) este mai poros decat cel nou-nascut (de la radacina) si absoarbe mai multa culoare.

In aceste conditii poti alege dintre doua variante, pentru a evita pe viitor dispunerea inegala a vopselei de par. Aplica vopseaua de par brunet mai intai la radacina, lasa-l sa actioneze cat acoperi intreaga suprafata apropiata de pielea capului, ca dupa ce ai terminat, sa continui sa vopsesti suvitele pana la varfuri.

O alta varianta eficienta este ca inainte de vopsit, sa iti stropesti varfurile cu apa de la jumatatea firului de par inspre varfuri, ca acestea din urma sa nu mai absoarba atat de multa culoare.

Problema: Nuanta de brunet prea inchisa te face palida

Iata, am ajuns si la cea mai comuna problema a femeilor, atunci cand se confrunta cu alegerea vopselei de par intr-o nuanta de brunet.

Revin la principiile de baza ale vopsitului, mai exact la alegerea culorii de par in functie de nuanta tipului de ten. Nu face greseala sa alegi o nuanta cu reflexe albastrui, daca ai tenul deschis, cu subtonuri galbene!

Sfatul meu este sa alegi intotdeauna vopseaua de par brunet cu o nuanta mai deschisa decat alegerea initiala. Este mai simplu sa reaplici un strat daca simti ca nu este suficient de brunet, decat sa-ti supui parul la un procedeu de decolorare.