O sanatate puternica creste asteptarile vietii sexuale

Categories DiversePosted on

Starea buna a sanatatii nu numai ca te ajuta sa traiesti mai mult, dar te lasa sa te bucuri de o viata sexuala mai satisfacatoare. Un nou studiu arata ca oamenii care sunt sanatosi isi dubleaza sanseel de a fi interesati de sex dupa varsta mijlocie si au o viata sexuala mult mai satisfacatoare si mai ocupata.

Cercetatorii spun ca activitatea sexuala a fost de mult asociata cu sanatatea si longevitatea. Folosind informatiile de la mai mult de 6000 de femei si barbati aflati la varsta mijlocie, cercetatorii estimeaza ca la 55 de ani, asteptarile vietii sexuale se duc la 15 ani pentru barbati si 10 la femei.

Desi perioada este mai mare la barbati, ei pierd multi ani de viata activa sexual ca rezultat al sanatatii proaste, fata de femei. In medie, studiul a aratat ca barbatii au o asteptare de viata activa sexuala si ca acestia au spus o calitate a vietii sexuale buna.

Alte rezultate sunt ca: la varsta de 30 de ani, barbatii au inca 35 de ani de viata sexuala activa; femeile aproape 31 de ani; aproape 2 treimi din barbatii si femeile activi sexuali au spus ca au o viata sexuala de calitate. Dar doar 5 din 10 femei mai mature au spus asta, fata de 7 din 10 barbati. Barbatii mai in varsta sunt de 3 ori mai interesati in sex decat femeile (62% fata de 21%). Oamenii cu o sanatate foarte buna sunt de 1,5-1,8 mai interesati de sex decat cei cu o sanatate mai slaba. Printre cei care au fost activi sexual, sanatatea buna a fost asociata cu sexul frecvent (1-2 ori pe saptamana) la barbati si cu o calitate buna a vietii sexuale pentru ambele sexe.

Lasă un răspuns