Fashion Food

Categories DiversePosted on

A apus de mult trendul apei plate cu lamaie, la fel de "passe" devine si cafe frappe-ul cochet sorbit cu paiul in cafenelele micilor noastre orase. Astazi, avem alte ispite, la fel de dulci si delicioase insa mult mai noi! Iti aduci aminte cum Carrie Bradshaw si prietenele sale cereau "Cosmo, please", iar Marie Antoinette era inconjurata de platouri pline de torturi glazurate si felurite cupcakes?

Macaron, cupcake, frozen yogurt, Cosmopolitan, salate si iar, ca desert, briose sau jeleuri fructe. Acesta este meniul de rasfat suprem al unei fashioniste.

Macaron

Este un tip de dulciuri, numele sau provenind din italiana "maccarone" sau "maccherone", insemnand la origine zdrobit, facandu-se referire la ingredientul principal al macaron-ului, migdale zdrobite. Totusi, macarons nu au aceeasi textura tare si crocanta precum pricomigdalele, ci gen bezea. Emblematic pentru macaron sunt culorile diverse in care se prezinta, acestea fiind date de aromele delicioase din care sunt facute.

Macaron sunt pufoase, cu interior moale si se topesc in gura. Crusta de deasupra este usor crocanta iar interiorul aerat. In general, mijlocul macaron-ului este umplut cu diverse tipuri de creme si chiar gemuri de fructe delicioase. Acest desert se gaseste intr-o varietate de sortimente, de la clasicele arome de ciocolata, zmeura si pana la fistic, caramel si ceai verde. La origine macaron este un desert specific frantuzesc, spunandu-se ca a fost inventat in anul 791 intr-o manastire din Cormery, iar apoi o noua referire s-a gasit in 1533, atunci cand Catherine de Medici s-a casatorit cu regele Henry al II-lea si a venit la curtea acestuia insotita de bucatarul sau, italian de origine.

In Bucuresti, macaron se pot gasi la Paul French Bakery, Baneasa Shopping City - mari, bune, aromate si delicioase!

Cupcake

Cupcake sunt, poate, cele mai populare fashion food, starnind adevarate tendinte culinare la orice evenimente ce presupuneau existenta unui grup de femei. Adevarul este ca micile briose, peste care se pune crema delicioasa sau frisca si ornamente, sunt incredibil de placute ochiului si... papilelor gustative, bineinteles.

Cupcake se fac din aluat de briose, care se toarna in "cups" din hartie de copt sau aluminiu, bagandu-se astfel la cuptor. In momentul in care briosele sunt gata, acestea se ornamenteaza cu creme de diferite arome, bucati de fructe proaspete, glazura si chiar mici figurine zaharizate. Daca macaron sunt greu de facut acasa, cu siguranta te vei descurca de minune cu cupcake.

Frozen yogurt

Pe una dintre fotografiile mele preferate, cu una dintre artistele mele preferate, Zooey Deschanel, scrie: I love Frozen Yogurt. Coincidenta - si mie imi place! Frozen Yogurt a aparut mai intai in New England, in 1970, ca fiind un desert usor servit de H.P. Hood, sub numele Frogurt. Opt ani mai tarziu, o gelaterie si patiserie din Boston a introdus primul ambalaj pentru aceasta reteta de desert, comercializand-o sub numele de Humphreez Yogart.

Frozen Yogurt este un desert servit rece, ce se doreste a fi mult mai sanatos decat traditionala inghetata, prin simplul fapt ca inlocuieste pudra de lapte cu iaurt natural, amestecat cu fructe proaspete.

Soup d'oignon

O delicatesa frantuzeasca, o supa delicioasa ce contine pe langa ingredientul principal, ceapa, bucati din carne de vita, crutoane si branza ca topping. Desi originile sale sunt destul de indepartate, supa din ceapa a devenit populara in anii 1960, odata cu preferinta americanilor pentru bucataria franceza.

Originile supei din ceapa dateaza din timpul Imperiului Roman, atunci cand ceapa era destula si la indemana saracilor. Reteta actuala a supei vine din secolul al XVIII-lea atunci cand ceapa incepe a fi caramelizata. In cea mai apropiata vizita in Franta, nu trebuie sa ratati ocazia de a manca o Soup d'oignon - o puteti gasi in orice bistro, la fel de delicioasa.

Cosmopolitan

Aceasta este una dintre cele populare bauturi preferate de femeile din intreaga lume. Popularitatea lui a venit odata cu serialul Sex and The City, in care fetele isi comandau cu nonsalanta un Cosmo. O atentie sporita asupra popularitatii cocktailului a fost atrasa in momentul in care Miranda isi intreaba prietenele de ce au incetat sa mai bea Cosmo. Carrie raspunde: "Pentru ca toti ceilalti au inceput sa bea."

Potrivit IBA ( International Bartenders Association ), ingredientul principal al acestui cocktail vodka cu aroma de lamaie, iar semnul distinctiv este culoarea sa rozalie, data de stropul de suc de merisor. Cosmopolitan este servit dintr-un pahar de cocktail, cunoscut si ca Martini Glass. Pe langa ingredientele de baza, care ar trebui sa fie la fel, o particularitate in realizarea Cosmopolitan-ului consta in arderea unei bucati de coaja de portocala deasupra bauturii. Astfel, la suprafata cocktailului vor fi cateva picaturi de ulei citric.

Prosciutto

O noua tendinta in ceea ce priveste fashion food gasesc a fi si prosciutto, feliile de jambom subtiri cat foaia de ceapa. Peste pizza, in salate felurite, pe sticks-uri in aperitive sau pe mini sandwich-uri delicioase. Originar din Italia, prosciutto a devenit popular in toata lumea, meniurile raw bazandu-se pe el pentru ca se serveste crud.

Tu la ce fashion food delicioase poftesti?