Metode alternative de a plati datoria catre FMI

Categories DiversePosted on

Metode alternative de a plati datoria catre FMI


Tara noastra a luat imprumut de la Fondul Monetar International (FMI) aproximativ 12 miliarde de euro, bani pe care ar trebui sa-i dam inapoi in luna martie 2011.

Datorita crizei financiare mondiale, Romania are de suferit pe plan financiar, de aceea aceasta suma este greu de returnat. Pentru a rezolva aceasta problema, autoritatile romane au convenit ca sunt necesare unele masuri fiscale suplimentare, hotarand sa reduca cheltuielile majore, astfel: cu 25 % chetuielile cu salariile din sectorul public, cu 15 % cheltuielile cu pensiile si ajutoarele sociale, largind baza de impozitare, combatand evaziunea fiscala, eficientizand si redirectionand programele de asistenta sociala catre categorii cu adevarat vulnerabile.

Pentru ca aceste masuri sunt foarte drastice pentru populatia, care, si asa, are de infruntat greutati financiare din cauza crizei, iata ce metode alternative de a plati datoria catre FMI au gasit cei de la Academia Catavencu:

  1. Emil Boc si echipa sa guvernamentala ar putea sa plece in robie, timp de cinci ani, ca sa slujeasca drept eunuci in haremul lui Dominic Strauss-Khan.
  2. Romania ar putea vinde o mare parte din tezaur Rusiei.
  3. Traian Basescu ar putea merge la “Dansez pentru tine”.
  4. Andreea Marin ar putea organiza un teledon.
  5. Intreaga populatie a Romaniei si-ar putea dona cei 2% din impozitul pe venit pentru FMI.
  6. Romania ar putea exporta cainii maidanezi in China.
  7. Instituirea unei taxe pe intrarea in tara pentru straini.
  8. Romania ar putea vinde Transilvania sau Delta Dunarii.
  9. Somerii ar putea fi trimisi la cersit in Franta, Spania sau Italia.
  10. Romania ar putea nationaliza saormeriile.

Lasă un răspuns