Iepurasul de Paste – mit sau realitate?

Categories SarbatoriPosted on

Iepurasul de Paste – mit sau realitate?

Iepurasul de Paste simbolizeaza venirea primaverii, invierea a tot ceea ce iarna  nu a mai existat. Pomii infloresc, apar floriile, pasarile incep sa se joace prin aer. Totul prinde viata, iar noi simtim cum suntem mai fericiti si nu mai avem acea stare de monotonie ca pe parcursul iernii.
Iepurasul aduce nu numai primavara dar si Sarbatoarea Invierii Domnului. Este un personaj din poveste care se spune ca aduce oua vopsite in diferite culori in cos si dulciuri copiilor.
El reprezinta simbolul naturii  care se trezeste la viata odata cu venirea primaverii si se bucura de aceasta. Aceasta legenda a fost mentionata in Germania pentru prima data. Germanii au fost primii care au facut dulciurile in forma de iepurasi. Atunci se faceau din coca si zahar, iar dupa ani de evolutie au facut ciocolata in forma de iepusari.
Unele povesti spun ca Pastele si-a luat traditia cu iepurasul de la zeita Anglo-Saxona Eostre, care avea ca animal de companie un iepure.
In zilele noastre Pastele a devenit o industrie de care se folosesc toti pentru a face bani. Cat mai multe dulciuri, iepurasi de ciocolata, iepurasi de plus, oua de ciocolata. Toate magazinele sunt incarcate si se vand pe banda rulanta.
Asa este la fiecare sarbatoare….oare mai stim sa apreciem aceste Sfinte sarbatori? Sau ne bucuram de magazinele cu diferite produse care ne incanta ochii si ne golesc buzunarele?

Lasă un răspuns