Dieta de 17 zile – Cum funcționează

Categories Dieta & FitnessPosted on

Dieta de 17 zile

Dieta Mike Moreno mai este cunoscuts si ca dieta de 17 zile. Este simplu de intuit de ce. Aceasta dieta este una dintre cele mai utilizate diete nu doar de catre persoanele tinere, ci si de catre cei care trec de o anumita varsta dar doresc sa se mentina la o anumita greutate. Fiind o dieta prelungita, nu este extrem de greu de tinut nici de catre acele piersoane active.

Dieta de 17 zile este compusa de fapt din trei etape (cicluri), fiecare cu o durata de 17 zile, la care se adauga un al patrulea stadiu, de intretinere, pe termen lung. Indiferent daca o persoana doreste sa piarda 5 sau 15 kilograme, acest plan o poate ajuta sa slabeasca fara sa se suprasolicite metabolismul.

Dieta de 17 zile incurajeaza consumul de alimente sanatoase, fara zahar, neprocesate, care nu sunt preparate prin prajire sau alte metode neadecvate.

In cadrul primei faze se vor consuma, nelimitat, legume care nu contin amidon si proteine slabe (inclusiv doua oua pe zi, daca aveti un nivel normal de colesterol), alaturi de cantitati limitate de fructe, probiotice si grasimi bune. Mesele pot insuma aproximativ 1200 calorii pe zi.

Alimentele care vor fi incluse in ciclul doi sunt aproximativ aceleasi ca si in cadrul primului ciclu, cu exceptia grasimilor care vor fi limitate la o portie pe zi si a carbohidratilor sanatosi (maxim doua portii pe zi). Caloriile consumate intr-o zi nu vor depasi 1500. Zilnic nu vor lipsi legumele sanatoase cu amidon (orezul brun, porumbul, cartofii dulci, dovleacul etc.).

Ciclul trei permite adaugarea de fructe sanatoase, proteine, grasimi si amidon. Planul de masa este asemanator cu cel din ciclul doi, cu exceptia faptului ca proteinele vor fi limitate la 100 grame. Se poate consuma un pahar de alcool si gustari care nu vor depasi 100 de calorii.

Persoanele care ajung in faza a patra, se presupune ca au atins greutatea dorita. Aceasta este o faza de mentinere a greutatii. In weekend se poate consuma orice, dar nu se vor face excese, in timp ce in cursul saptamanii se vor consuma alimente din ciclurile anterioare.

Lasă un răspuns