De ce sunt mai bune bananele cu coaja pătată

Categories Dieta & FitnessPosted on

banana beneficii

Bananele sunt minuni în ceea ce privește alimentația. Acestea sunt dulci și cremoase, ideale pentru gustări între mese și perfecte pentru menținerea siluetei pe termen lung. Dar dincolo de aceasta, bananele cu pete negre sunt mult mai intense.

Bananele cu pete negre în locul băuturilor energizante

„Uită de bauturile energizante, mananca o banana”, este noul sfatul dat de către specialiști. Un studiu realizat pe sportivi și publicat în luna mai a acestui an, a ieșit ca cei care au mancat o banana au avut un nivel mai ridicat de dopamina decat cei care au optat pentru o băutură energizantă. Mai mult decât atât, nivelurile de dopamină au continuat să crească și o oră după. Bananele nu numai ca înlocuiesc cu succes băuturile energizante, dar ele au ajutat, de asemenea, la o stare mai bună.

Cu cât coaja este mai închisă, bananele sunt mult mai eficiente în lupta impotriva cancerului. Conform studiilor japoneze, o banană cu coaja pătată, produce o substanta numita TNF (factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai închisă, cu atât proprietățile anti-cancer sunt mai puternice și întăresc imunitatea.

Lasă un răspuns