Cum sa previi infectiile urinare cu ajutorul merisoarelor

Categories Dieta & FitnessPosted on

merisoare beneficii

Merisoarele au devenit cunoscute si la noi ca fiind o sursa importanta de sanatate, un izvor necesar de energie si un complex de vitamine pentru cei care sufera de anemie, dar si desertul perfect pentru cei ce sufera de diabet. Datorita numeroaselor beneficii pe care le au asupra sanatatii ele sunt considerate superfructe existente în lume.

Cel mai cunoscut beneficiu al fructelor de merisor este ca acestea trateaza infectiile urinare datorita continutului bogat in tanini(substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide. Merisoarele au dovedit, de asemenea, proprietati profilactice, dar si vindecatoare in infectiile de tract urinar mai ales cu bacteria E.coli.

Antioxidantii aflati in compozitia fructelor de merisor ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura. Merisoarele întaresc sistemul imunitar si sunt un ajutor de nadejde în afecțiuni precum litiaza renală, infecții ale gingiilor, hipertensiune arterială, si diverse tipuri de cancer precum cel de piele, de san, leucemie.

Merisoarele au un continut ridicat de substante antibacteriene si antimicotice, denumite tanini, precum si de flavonoide ce tin sub control dezvoltarea bacteriilor din tractul intestinal.

Merisoarele uscate au un gust dulce-acrisor foarte placut si pot fi consumate ca atare sau folosite in salate, feluri de mancare sau prajituri.

Lasă un răspuns