Ceaiul de ginseng – beneficii multiple pentru organism

Categories Dieta & SanatatePosted on

ceai deginseng beneficii

Ginsengul este o planta originara din China si este cultivata pe scara larga in Asia, nu doar in tara de origine, ci si in Coreea, Japonia si Rusia. Folosit de secole in medicina din Asia drept remediu pentru aproape orice, astazi ceaiul de ginseng este consumat in toata lumea datorita efectelor benefice pe care le are asupra sanatatii.

Ceaiul de ginseng reduce efectele secundare ale chimioterapiei, dar in acelasi timp, poate reduce, riscul de cancer. Un studiu realizat la Korea Cancer Center Hospital a stabilit ca efectele ginsengului de a preveni cancerul au fost mai insemnate atunci cand s-a utilizat extractul sau pudra de ginseng in comparatie cu consumarea de ginseng proaspat sub forma de felii, suc sau ceai de ginseng.

Studiile clinice au sustinut ceea ce deja se stia despre ginseng. Multi ani s-a spus ca ginseng este un afrodisiac si s-a dovedit stiintific ca intr-adevar imbunatateste virilitatea si ajuta in disfunctiile sexuale ale barbatilor si femeilor.

Potrivit acestor sustinatori ai ginsengului, el este benefic in urmatoarele feluri:

  • inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului;
  • ajuta in procesul de respiratie;
  • este revigorator si lucreaza impotriva oboselii;
  • este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, atentiei si puterea de concentrare si totodata are efect de clamare, eliminand stresul psihic
  • intareste sistemul imunitar;
  • poate fi utilizat ca afrodiziac;
  • reduce riscul aparitiei cancerului;
  • fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar.
  • ajuta la diminuarea nivelului colesterolului “rau”;
  • este eficient impotriva durerilor de cap;
  • este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, atentiei si puterea de concentrare si totodata are efect de clamare, eliminand stresul psihic
  • este foarte bun pentru circulatia sangelui.

Lasă un răspuns