Iti pierzi timpul citind carti despre dezvoltarea personala?

Categories DiversePosted on

Intrati in orice librarie si veti vedea rafturi pline cu carti despre dezvoltarea personala. Veti cunoaste titlurile unor clasici, chiar daca nu le-ati citit niciodata.

Sau poate ca ati citit unele dintre aceste carti sau cel putin ati intalnit idei majore de dezvoltare personala in reviste sau online. 

S-ar putea chiar sa petreceti timp in fiecare zi citind bloguri si carti de dezvoltare personala sau ascultand audio.

Dar... iti pierzi timpul?

Doar citirea nu te va duce departe. Cand vrei sa se schimbe ceva in viata ta, este tentant sa cauti o solutie rapida. Si cartile pot promite multe.

Problema este ca multi dintre noi consideram ca simpla citire despre dezvoltarea personala ne da un mic impuls. Citim 7 Obiceiuri si simtim ca am facut ceva productiv... dar s-ar putea sa nu facem saltul in a face ceva cu ceea ce am citit.

Ai cazut in aceasta capcana? Te trezesti cumparand carte dupa carte sau citind blog dupa blog, sperand ca , de data aceasta, vei gasi in sfarsit acel secret care te va ajuta sa-ti schimbi viata?

Problema este ca s-ar putea sa nu-l gasesti niciodata. Pentru ca daca nu te implici cu ceea ce citesti, nimic nu va fi niciodata diferit.

Chiar vrei sa te schimbi? Este o intrebare grea, dar este una importanta la care sa ne gandim. Chiar vrei sa te schimbi?

S-ar putea sa para o nebunie. Bineinteles ca vrei sa renunti la slujba ta fara fund. Desigur , vrei sa slabesti si sa fii mai sanatos. Bineinteles ca vrei sa te lasi de fumat.

Chestia este ca ori de cate ori te schimbi, renunti si la ceva. Pentru a iesi din slujba ta fara fund, vei lasa in urma rutina ta zilnica familiara. Pentru a pierde in greutate, va trebui sa incetezi sa mananci atat de multa mancare nedorita.

In plus, schimbarea poate necesita multa energie si daruire. S-ar putea sa fii nevoit sa faci lucruri care sunt grele sau infricosatoare - cum ar fi sa te intorci la facultate, sa infrunti cuiva sau sa abordezi o problema importanta din viata ta.

Daca nu esti pregatit sa-ti schimbi intreaga viata, e in regula. In loc sa te concentrezi pe vise indepartate, incepe mai mic cu obiectivele tale de dezvoltare personala. Poate ca ti-ar placea sa treci intr-o noua cariera, dar pentru moment, un inceput bun este sa abordezi obiceiul tau de amanare.

 Sunt un ferm fan al unor carti bune de dezvoltare personala, bloguri, programe audio, seminarii si asa mai departe. Un mare scriitor (sau vorbitor) va poate deschide ochii catre idei noi, va poate oferi doar sfaturile de care aveti nevoie si va poate schimba cu adevarat viata.

Problema este ca majoritatea oamenilor nu obtin atat de mult pe cat ar trebui din materialul pe care il citesc.

Este foarte usor sa dai din cap in acord cu un scriitor sau vorbitor. S-ar putea sa te simti inspirat sau chiar hotarat in ​​timp ce citesti – doar pentru a ajunge sa uiti totul despre acele perspective pe care le-ai avut.

Pentru a va ajuta sa luati masuri:

Fii clar ce vrei sa inveti sau sa schimbi. Probabil ca nu citesti doar o carte sau o postare pe blog din interes general: exista o situatie specifica in viata ta in care vrei sa imbunatatesti ceva. Care este scopul tau?

Alege un material bun. Cereti prietenilor sa recomande blogurile sau cartile lor preferate sau consultati recenziile de pe Amazon. Vrei continut solid si un stil care sa-ti fie usor de citit.

Cititi cu un caiet in mana. Noteaza intrebarile care apar in timp ce citesti sau orice idei sau perspective noi. Notati in mod special orice doriti sa incercati pentru dvs. – un nou mod de a va gestiona timpul, de exemplu.

Alocati timp nu doar pentru a citi, ci si pentru a actiona. Incercati sa scrieti unul pana la trei pasi pe care sa ii faceti in fiecare saptamana, in functie de ceea ce ati citit.

Deci – tocmai ati citit aceasta postare. Nu lasati sa fie un alt sfat bun pe care il uitati imediat: in schimb, acordati-va un minut acum pentru a va da seama ce veti face diferit data viitoare cand veti ridica o carte de dezvoltare personala.