Beneficiile măceșelor și proprietățile lor asupra organismului

Categories Dieta & FitnessPosted on

mecese beneficii

Măceşul este foarte apreciat în medicina naturistă, datorită efectelor benefice asupra sănătăţii noastre. Macesele sunt bogate in vitamine si minerale, dar si in substante active care imbunatatesc semnificativ starea de sanatate si previn numeroase boli.

Macesele sunt o sursa bogata de licopena – antioxidant care sustine buna functionare a imunitatii prin prevenirea efectelor devastatoare ale radicalilor liberi. Acestia pot provoca o serie de tulburari precum boli de ficat sau de rinichi, diabet sau chiar boli de inima, de care vorbeam mai devreme. Vitamina C activeaza sistemul imunitar prin stimularea celulelor albe si prin reducerea activitatilor bacteriene.

Datoritã conţinutului mare de vitamine, mãceşul este un excelent vitaminizant natural. Vitamina C condiţioneazã buna funcţionare a tuturor celulelor, ea jucând un rol esenţial în procesele metabolice fundamentale, şi anume în reacţiile de oxido-reducere şi în respiraţia celularã.

Macesele consumate ca atare, sub forma de ceai sau chiar sirop, sunt un remediu foarte bun pentru persoanele care se confrunta cu lipsa poftei de mancare. Pentru ca in general copiii au aceasta problema, vor consuma intotdeauna cu mare drag un suc format din sirop natural de macese (gustul este dulce-acrisor).

Un alt studiu bine-cunoscut în 1988 a fost realizat pe douăzeci de femei cu varste cuprinse intre 25-35, cu îmbătrânirea prematură extinsă a pielii. Pielea lor era incretita si avea pete in urma supraexpunerii la soare. După patru luni de aplicare de ulei din semințe de măceșe zilnic, ridurile lor si petele de la soare au dispărut aproape complet, iar pielea a avut un aspect proaspat si sanatos.

Lasă un răspuns