Ai grija de unghiile tale!

Categories Dieta & FitnessPosted on

Ce trebuie sa faci pentru a iti ingriji mainile si unghiile:

Poarta manusi de cauciuc cand mainile tale intra in contact cu detergentii si chimicalele.

Poarta manusi si cand muncesti si poti rani unghiile sau mainile, precum folosirea de unelte de gradinarit.

Dupa ce te speli pe maini, usuca-te usor si hidrateaza atat pe maini cat si pe unghii. Hidratantii care contin acid lactic sunt si mai eficienti in a mentine pielea hidratata cat mai bine.

Daca mainile tale au de-a face cu apa des, aplica un silicon sau un ser protectiv similar care nu retine apa pe maini si pe unghii.

Daca unghiile se innegresc in ciuda rutinei de curatare, un strop de ulei de lamaie masat pe unghii de doua ori pe saptamana poate avea rezultate bune, dar nu in exces daca ai pielea iritata sau uscata.

Lacul de unghii protejeaza unghiile de pete, de traume fizice si actioneaza ca o bariera impotriva chimicalelor. Foloseste-o, dar nu in exces pentru ca poate pata si usca unghiile.

Rasfata-te cu o manichiura saptamanala daca e posibil; este relaxant si mentine unghiile sanatoase si atragatoare. Nu uita de pedichiura!

Ce trebuie sa eviti pentru a nu rani unghiile si mainile:

Evita sa folsoesti unghiile pentru a ridica obiecte, in timp se vor rupe si vor deveni mai fragile.

Evita gelul de unghii si unghiile false. Reactii alergice si dureroase pot aparea.

Nu da cu lac sau cu intaritor de unghii de mai multe ori decat e necesar – acesti agenti vor decolora unghiile si le vor face casante.

Nu te chinui sa adaugi suplimente de calciu daca ai o dieta echilibrata, ele nu au efecte pozitive cunoscute si certificate asupra unghiilor, asa cum se spune.

Nu folosi prea multa acetona, aplica hidratant dupa ce folosesti dizolvantul de lac de unghii, pentru a minimaliza iritatia si uscarea cauzata de acetona.

Nu lasa unghiile sa creasca in exces, sunt mai predispuse la rupere.

Lasă un răspuns