5 motive întemeiate pentru care ar trebui să folosești ulei de nucă de cocos

Categories Frumusete & ModaPosted on

ulei nuca de cocos beneficii

Uleiul de nucă de cocos a fost un ingredient de frumusețe de ani de zile în regiunile tropicale, în special în Asia de Sud-Est și insulele din Pacific. Utilizarea și popularitatea sa este în creștere în întreaga lume și pentru un motiv bun. Uleiul de nucă de cocos este o sursă excelentă de nutriție și are multe beneficii pentru sănătate.

Deoarece uleiul conține mai mult de 90 la sută grăsimi saturate, a fost mult timp considerat a fi nesănătos. Dar opiniile se schimbă pe măsură ce se învață despre efectele pozitive profunde pe care uleiul de nucă de cocos le poate avea asupra sănătății.

De exemplu, el este antioxidant, antimicrobiene, antibacteriene, antivirale și antifungice. De asemenea, ajută la absorbția de alte minerale.

1 . Stimulează sistemul imunitar
Uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi sănătoase – acidul lauric, acidul caprilic și capric acid care conțin antifungice , antibacteriene , proprietăți antivirale și antimicrobiene , toate din care ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului .

2 . Reduce colesterolul
Mai multe studii sugerează că utilizarea uleiului de nucă de cocos poate crește nivelul de lipoproteine ​​cu densitate mare ( HDL sau colesterolul ” bun ” ), și de a reduce nivelul de lipoproteine ​​cu densitate scăzută ( LDL sau colesterolul „rău” ) din sânge .

Aceasta, la rândul său, reduce riscul de rănire și de deteriorare a arterelor și ajută la prevenirea aterosclerozei. Aceasta îmbunătățire în factori de risc cardiovascular va ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale și reduce riscul de boli de inimă pe termen lung.

3 . Controlează zahărul din sânge
Uleiul de nucă de cocos , de asemenea, este cunoscut pentru a ajuta la controlul glicemiei prin îmbunătățirea secreției de insulină. Un studiu recent efectuat la Institutul de Cercetari Medicale Garvan a constatat că acizii grași cu lanț mediu prezent în uleiul de cocos reduce riscul de diabet de tip 2 .

Aceste grăsimi sunt absorbite în celule și convertite în energie rapid . Acest proces îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Uleiul de cocos promovează, de asemenea, utilizarea eficientă a glucozei din sânge , care joacă un rol cheie în prevenirea , precum și tratarea diabetului.

4 . Tratează Candida
Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antimicrobiene , antivirale și antifungice , care ajută la protejarea organismului de infecții bacteriene , virale și fungice . Plus, natura de hidratare blândă a uleiului de nucă de cocos e o alegere excelentă pentru tratarea diferitelor tipuri de infecții. Acest ulei este deosebit de util în prevenirea și tratarea infecției de drojdie cunoscut sub numele de Candida .

5. Elimină vergeturile
Uleiul de nucă de cocos poate reduce în mod eficient apariția vergeturilor datorită proprietăților de hidratare și antioxidante. Grăsimile saturate sănătoase din uleiul de nucă de cocos va contribui la consolidarea pereților celulelor pielii și proprietățile sale antioxidante ajută la lupta împotriva radicalilor liberi și hrănirea pielii deteriorate.

Acest ulei se absoarbe adânc în piele foarte repede atunci când masat în zona afectată. Împreună cu vergeturile, uleiul de nucă de cocos, de asemenea, ajută la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme și alte infecții ale pielii.

Lasă un răspuns