6 remedii naturale pentru a preveni și reduce vergeturile

Categories Frumusete & ModaPosted on

vergeturi remedii

Vergeturile pot apărea în timpul schimbărilor bruște ale dimensiunilor corpului, cum ar fi în timpul sarcinii, pubertății, sau scădere/creștere rapidă în greutate. Nouazeci la sută din femeile gravide vor avea vergeturi în jurul abdomenului, șolduri și coapse, și, din păcate, ele par a fi genetice – în cazul în care mama dvs. a avut vergeturi, șansele sunt că veți avea și dumneavoastră.

Nu vă temeți, totuși. Există unele lucruri pe care le puteți face pentru a preveni vergeturile, precum și reducerea acestora. Verificați aceste opțiuni, enumerate de la cele mai simple la cele mai dificile.

1. Suc de cartofi
Sucul de cartofi conține vitamine și minerale care stimulează creșterea și refacerea celulelor pielii .

Tăiați un cartof de dimensiuni medii în felii groase . Luați o bucată de cartof si frecati-l ușor pe vergeturi pentru câteva minute. Asigurați-vă că lichidul de cartofi acoperă zona afectată . Lăsați sucul de cartofi să se usuce pentru un timp și apoi spălați-l cu apă călduță .

2. Zahăr
Zahărul alb natural este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de vergeturi . Puteți utiliza de zahăr pentru a exfolia pielea .

Se amestecă o lingură de zahăr brut cu ulei de migdale și câteva picături de suc ​​de lămâie. Se amestecă bine și se aplică pe vergeturi și alte zone de piele . Frecați ușor amestecul pe piele timp de cel puțin 10 minute în fiecare zi, înainte de a face un duș . Faceți acest lucru pentru o lună sau așa și de ceas vergeturile devin mai ușoare.

3. Aloe Vera
Aloe vera este eficientă în tratamentul multor probleme ale pielii. Ea are multe substanțe nutritive esențiale și compuși activi care pot fi utilizați în tratamentul arsurilor, timp de vindecare și proprietăți de calmare poate fi folosit pentru a scapa de vergeturi . Există o serie de moduri de a aplica .

Puteți freca direct gel de aloe vera pe zona afectată a pielii , lăsați timp de câteva minute și apoi clătiți pielea cu apă călduță. O altă opțiune este de a face un amestec cu ceașcă – un sfert de gel de aloe vera , ulei de la 10 capsule de vitamina E și ulei din cinci capsule de vitamina A . Frecați acest amestec pe piele până complet absorbit. Repetați acest proces zi de zi.

4 . Apă
Păstrarea corpului bine hidratat ajută la protejarea pielii de la mai multe tipuri de probleme. Încearcați să beți unul sau două pahare de apă de mai multe ori pe parcursul unei zile. Experții spun ca un minim de 10 pahare de apă pe zi este cel mai bun mod de a menține corpul hidratat. Va face , de asemenea, pielea moale și ajută la menținerea elasticității acesteia. Este recomandabil să se evite cafea , ceai sau suc , deoarece acestea pot provoca deshidratare.

5 . Suc de lămâie
O altă modalitate simplă de a diminua vergeturile este de a folosi suc de lamaie. Sucul de lamaie este în mod natural acid, și ajută la vindecarea și reducerea vergeturilor , leziunilor pielii , acneei, și altor cicatrici.

Frecați suc proaspat de lămâie ușor pe vergeturi folosind mișcari circulare. Lăsați sucul de lamaie pentru a fi absorbit în piele timp de cel puțin 10 minute înainte de clătirea cu apă caldă. O altă opțiune este de a amesteca cantități egale de suc ​​de castravete și suc de lămâie și aplicați amestecul pe vergeturi.

6 . Ulei de măsline
Uleiul de măsline conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea diferitelor probleme ale pielii , inclusiv vergeturilor .

Masați ușor ulei de măsline cald în zona afectată a pielii. Acest lucru va îmbunătăți circulația sângelui și reduce vergeturile într-o mare măsură. Se lasă timp de o jumătate de oră, astfel încât vitaminele A, D și E prezente în ulei sunt absorbite de piele.  Aveți posibilitatea de a amesteca, de asemenea, ulei de măsline cu oțet și apă și folosiți-l ca o cremă de noapte. Acest lucru va menține pielea hidratată și, de asemenea, exfoliază.

Lasă un răspuns