Staruri la Hollywood – animalute cu talente actoricesti

Categories MondenPosted on

Inca de la inceputurile cinematografiei, Hollywood-ul a fost asaltat de staruri, majoritatea patrupede. Fie ele caini, pisici, cai, maimute sau chiar delfini, fiecare merita apreciat pentru talentul lor si chiar onorat cu cate un premiu. Te-ai gandit vreodata cum ar fi o categorie la Oscar dedicata lor?

Decernarea de premii Oscar se apropie, iar ca timpul sa treaca mai repede, eu zic sa trecem in revista cateva dintre starurile de la Hollywood, care desi au talent, din nastere sau dobandit, de obicei sunt uitate.

Animale precum Lessie, Toto sau Flipper au marcat copilariile multor oameni si au fost cele mai mari staruri "mute" din industria cinematografica. Multe persoane nu vor sa le recunoasca talentul si dau vina pe faptul ca asa au fost antrenati, dar pana la urma, toti actorii sunt "antrenati".

Starurile "mute" de la Hollywood

Lassie, Cheetah si Rin Tin Tin au fost adevarate staruri pe vremea lor, insa cu toate acestea, niciunul nu a fost onorat cu un premiu Oscar. Cel mai aproape de reusita - sa faca parte din Noaptea Oscarurilor - a fost ursul "Bart the Bear" din filmul "The Edge and Legends of the Fall" in 1998, cand a prezentat Oscarul pentru "cel mai bun sunet".

Eu votez sa se faca o categorie speciala pentru ei, mai ales cand unii au avut rol principal intr-un film. In plus, un motiv pentru care ar trebui sa primeasca o statueta este chiar modestia lor - ai vazut vreun animal care sa isi arate ego-ul ce merita propriul cod postal, cum fac anumiti actori umani?

Inteleg ca nu multe persoane ar aprecia daca un lup salbatic ar urca pe scena Oscarurilor, insa nu trebuie sa mergem cu imaginatia atat de departe. Daca ar primi premii, chiar si in absenta lor de la marea seara, cu siguranta antrenorii lor ar putea primit premiul in numele lor.

Uggie este un Jack Russell terrier de noua ani (joaca in filmul "The Artist"), care desi nu a primit nimic de la Academie, in Europa, la Festivalul de Film de la Cannes, a fost cinstit cu premiul "Palm Dog". Se stie ca europenii sunt mai deschisi la astfel de idei, dar oare tocmai le-au demonstrat americanilor ca au si mai multa creativitate?

Fanii lui Uggie, care a mai putut fi vazut si in filmul "Water for Elephants", i-au facut chiar si pagini de Twitter si Facebook, platforme cu ajutorul carora acestia cer ca Academia de Film din America sa ii laude talentul si sa il recunoasca cu un premiu.

Oscar a nedreptatit animalele inca din 1929, cand cainele Rin Tin Tin, care face parte din rasa de caini Ciobanesc German pufos, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor" si totusi statueta a ajuns in mod misterios in posesia actorului Emin Jannings.

Desi Rin Tin Tin nu mai este in lumea celor vii, cateva persoane isi doresc ca macar acum, actorul patruped sa primeasca un premiu post-mortem de la Hollywood, daca in 1929 a fost neindreptatit.

"Performata lui in filme te uimeste. Cum poti sa inveti un caine sa isi arate emotiile sau chiar sa arunce priviri suspicioase? Cu siguranta Rin Tin Tin a fost inzestrat cu o inteligenta subtila care ii permitea sa inteleaga emotiile.", spune unul dintre sustinatorii lui Rin Tin Tin.

Pe langa cei enumerati mai sus, cu alte staruri precum National Velvet sau unul dintre cei 18 caini care au jucat in pelicula "Marley & Me", o sa va intalniti in galeria foto de mai jos.

Niciun animal nu a fost ranit, nici macar intervievat, in "making of-ul" acestui articol, insa tare mi-as dori sa aflu ce parere au alte vietati despre aceasta nedreptate. Nu suna bine "Pawscar" (paw - labuta) in loc de Oscar?