Sexul dupa o cearta – eliberare sau „pacaleala”

Categories Sex & RelatiiPosted on

A face sex dupa o “partida de cearta” este obiceiul unei majoritati covarsitoare, atat de covarsitoare incat, la un moment dat, am fost sigura ca aceasta dorinta sexuala sta in natura umana, la fel de natural ca senzatia de sete. In cazul de fata, am putea extrapola - sete de partenerul tau...

Aparent banal, subiectul sexului de dupa o cearta specifica cuplurilor (mai ales celor care au parcurs ceva mai multe luni de convietuire) este controversat si extrem de surpinzator.

Un fenomen atractiv: sexy, neobisnuit, vibrant de pasional, intim si totusi laudat de cei cu care te intalnesti. Asemenea unei prajituri delicioase de care auzi si pe care ti-ai dori si tu sa o gusti sau chiar sa o pregatesti.

Cu toate acestea, exista o nedumerire bine conturata: sex dupa cearta defineste minunea de a te reindragosti la cinci minute dupa ce ai tipat, ai plans, ai reprosat? Inseamna a constientiza ce dor iti era sa-l atingi, sa-l saruti, sa-i simti pielea sau este doar reactia creierului tau la adrenalina provocata de furie?

A face, dintr-o data, dragoste trantiti pe podeua din bucatarie (acolo unde v-ati certat) este concluzia care iti salveaza relatia sau este doar o pasiune care iti excita simturile si iti echilibreaza fericirea doar temporar?

Cei mai multi dintre cei cu care am discutat despre a face sau a nu face sex la finalul unui „scandal”, mi-au marturisit ca sexul de dupa cearta este unul dintre cele mai frumoase momente traite in cuplu, ca le stimuleaza simturile asa cum niciun alt context nu o poate face. Pentru acesti „cei mai multi”, sexul salbatic generat de o stare nervoasa incheie toate socotelile nefericite din cuplu.Una dintre aceste persoane mi-a spus chiar ca relatia lor a luat sfarsit atunci cand nu s-au mai dorit dupa certurile lor.De fapt, doar ideea in sine suna excitant si doar ideea in sine te provoaca, nu?

Opreste sexul emotiile negative puternice?

Se pare ca partidele de sex incepute la nervi au efecte benefice doar pe termen scurt. Duelul excita fara doar si poate, dar relatiile nu prea dureaza daca partenerii nu isi controleaza furia si nu reusesc sa transforme cearta in discutie. Paradoxal!

Traiesti o stare usor perfida – inlocuiesti legatura emotionala fragila cu legatura fizica puternica. Doar ca sexul vindeca ranile pentru perioade scurte si nu are capcitatea miraculoasa de a face sa dispara toate problemele, cu atat mai mult problemele grave.

O posibila despartire, tradarea sau gelozia nu se vor evapora cu ajutorul sexului. Sexologii confrima – problemele trebuie dezbatute cu ratiunea unui adult, este o regula de aur care spune: cand unul dintre parteneri e sufocat de gelozie, nu faceti sex daca vreti sa va salvati relatia.

Un alt argument impotriva sexului de la sfarsitul unui conflict este cel care aminteste de diferenta de perceptie a lucrurilor la barbati si la femei. Barbatii sunt, mai ales, oamenii faptelor, in timp ce femeile au structural nevoie de comunicare, de exprimarea sentimentelor. Daca faci sex cu el, un barbat va intelege ca problemele sunt ca si rezolvate – o femeie se va darui din dorinta, dar o va apasa in continuare nemultumirea.

Revenind, desi perceptia populara fata de sexul practicat in astfel de momente este una pozitiva, sunt psihologi americani care au demonstrat ca efectele dregostei dupa cearta sunt aproape identice cu cele ale cocainei.

"Intareste cearta si drama emotionala. Trebuie sa va ganditi: daca ai parte de o partida de sex nemaipomenita dupa o cearta imensa, nu e logic sa vrei sa te certi din nou daca recompensa este atat de mare?",spune Psihologul Seth Meyers

"Isi doresc sa schimbe vitezele si sa ajunga la celalalt capat al sentimentelor. Sa simta emotia de impacare. Nu e atat de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaina", a continuat doctorul Meyers.

Pe de alta parte sunt si psihologi care combat teza mai sus mentionata, sustinand ca schimbarea starii emotionale imbunatateste viata celor implicati intr-o relatie.Din punctul meu de vedere, doctorul Meyers a observat un adevar pe care multi dintre noi am refuzat sau inca refuzam sa il acceptam.

Voi ce credeti sau, mai bine zis, ce ati experimentat? Este sexul axa care te ajuta sa ajungi la un numitor comun sau este doar o iluzie a impacarii?