Reteta de post – Musaca cu ciuperci
Suntem in Postul cel Mare al Pastelui, de aceea Pink Girl iti propune o reteta usoara, dar satioasa, cu cartofi, morcovi si ciuperci.
Ai nevoie de: un kg cartofi; 700 g ciuperci; 3 morcovi; 3 cepe rosii; 3 catei de usturoi; o lingura faina; 2 legaturiceapa verde; 2 legaturi de marar; o ligature patrunjel; 2 linguri pesmet; 4 linguri suc de rosii; ulei; sare.
- Se spala si se pun la fiert in apa cu sare, cartofii intregi, necuatati de coaja. Se pun la fiert morcovii, apoi se curata si se toaca bucatele mici ciupercile. Dupa aceea se toaca marunt ceapa rosie si cea verde.
- Se pune ceapa la calit in ulei. Cand se rumeneste se adauga ciupercile si usturoiul tocat. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca. Apoi se adauga sucul de rosii si o lingura de faina amestecata cu o lingura de pesmet. Dupa cateva minute se da de pe foc si se adauga toata verdeata toccata marunt.
- Se curate cartofii si se taie felii groase, iar morcovii se taie rondele.
- Se unge cu ulei un vas pentru cuptor si se tapeteaza cu pesmet. Se pune un strat de cartofi, apoi rondele de morcovi si apoi se intinde uniform un strat cu amestecul de ciuperci si ceapa. Deasupra se asaza un alt strat de morcovi, apoi unul de cartofi. Se stropeste cu ulei si se presara pesmet.
- Se da vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 20 -30 de minute.
- Se serveste calda cu garniture de salata proaspata de primavara.
Pofta buna si Post usor !