Recapitularea emotionala de la sfarsit de an

Categories SarbatoriPosted on

Vine un moment la final de an cand tragem linie si adunam ... ce a fost bun, ce nu a fost bun. O recapitulare la sfarsit de an ne pune fata in fata cu felul nostru de a fi si ne ajuta sa observam mai clar realizarile si neimplinirile din anul care tocmai se incheie.

Punand pe hartie toate acestea putem vedea mai clar oglinda propriilor fapte si simtaminte, pentru ca, ceea ce ne defineste ca oameni este felul in care interactionam cu ceilalti, cu felul in care simtim ca ne traim viata!

Inca un an trece, oare sunteti pregatiti sufleteste sa traversati podul de argint spre noul an?

Multi dintre noi uita de clipele placute petrecute alaturi de cei dragi peste an si uneori se concentreaza numai pe ce nu au reusit sa realizeze. Avem ocazia in fiecare zi sa ne intalnim cu starea de bucurie, dar noi suntem prea grabiti, trecem cu vederea acest aspect si suntem prea stresati sa apreciem lucrurile deosebite si delicate din viata noastra. Dar, daca stam sa reflectam o clipa, in multe sensuri, relatiile pe care le avem in jurul nostru ne aduc cea mai mare fericire in viata.

Recapitularea emotionala de la sfarsit de an ne ofera incredere prin constientizarea propriilor realizari avute si ne ajuta sa ne asumam responsabilitatea esecurilor de peste an.

Reflectand acum la tot ce-a fost, la tot ce-ati realizat, cum sunteti acum la final de an... sunteti impacati sau va napadesc regretele? Oare cat timp din acest an ati mers pe drumul iubirii si cat ati mers pe drumul fricii? Daca nu ne iertam pentru ceea ce nu am reusit sa realizam in acest an ... acum e momentul!

Iertati-va acum pentru toate suferintele pe care vi le-ati cauzat, gesturile agresive si deciziile neinspirate in momentele de rigiditate mentala. Acceptati-va propriile actiuni si ganditi-va ca in anul ce a trecut ati facut tot ce v-a stat in putere conform cu conjuncturile nefavorabile sau provocarile la care ati fost expusi.

Uneori suntem tentati sa atribuim altora vina pentru neimplinirile noastre pentru a nu ne confrunta cu propriile greseli, dar stiti ca numai iertandu-ne intram in contact cu partea matura din noi.

Daca exista acum resentimente, frustrare, furie, vinovatie sau alte sentimente impovaratoare pentru suflet, eliberati-le acum pentru a va simti inima usoara la sfarsit de an.

Spuneti-va "Ma iert pentru fiecare greseala facuta in acest an, ma accept asa cum sunt si ma iubesc".

Veti sti ca sunteti pregatiti sa intrati in Noul An, atunci cand v-ati iertat si v-ati acceptat pentru tot ceea ce ati facut sau nu ati facut, pentru tot ceea ce ati obtinut sau nu ati obtinut in anul trecut.

Faceti un pas inainte si spune-ti acum: "Las toate tristetile in urma mea si fac un pas inainte in anul nou... un pas spre bucurie, implinire, liniste si iubire!" si abia atunci viata voastra va avea un alt sens, veti accepta la nivel mental un nou orizont.

Un An Nou cu multe binecuvantari pentru suflet si minte!