4 motive pentru a nu mai bea apa imbuteliata

Categories DiversePosted on

Cred ca apa face mai mult decat sa ne potoleasca setea. Tipul de apa pe care il bem vorbeste despre tipul de lume in care vrem sa traim. Iata patru motive pentru care recomand sa eviti sticlele de apa din plastic de dragul sanatatii tale si al planetei:

1. Sticlele de plastic polueaza planeta noastra (chiar si atunci cand sunt reciclate).

Sticlele de plastic necesita resurse mari pentru fabricare, umplere si expediere pe tot globul, astfel incat fiecare are o amprenta de carbon semnificativa. Ca sa nu mai vorbim, avand in vedere starea tulbure a industriei de reciclare din SUA, este extrem de greu de spus daca plasticul tau este intr-adevar reciclat corespunzator. Cele care nu sunt reciclate se biodegradeaza extrem de lente: ceea ce bei in cateva minute poate ramane timp de 1.000 de ani. Cel mai simplu mod de a va asigura ca sticlele de apa din plastic nu ajung intr-o groapa de gunoi, adaugand toxine in bazine hidrografice si in sol, este sa le evitati in primul rand.

2. Apa imbuteliata nu este neaparat mai curata decat apa de la robinet, chiar daca este mult mai scumpa.

Eticheta de pe apa imbuteliata poate descrie un parau de munte linistit, dar asta nu inseamna ca apa din interior este pura si curata. Potrivit unui raport al Consiliului de Aparare a Resurselor Naturale (NRDC), 25% din apa imbuteliata provine de la... robinet. Este doar filtrat sau radiat inainte de a fi vandut la un pret substantial. Mai mult, urme de ftalati, mucegai, trihalometan si arsen au fost gasite in apa imbuteliata de-a lungul anilor. Abia relativ recent FDA a inceput sa reglementeze apa imbuteliata pentru E. coli , datorita sustinerii NRDC.

3. Din sticlele de plastic, chiar si cele fara BPA, se pot scurge substante chimice in apa.

Companiile de apa imbuteliata folosesc din ce in ce mai mult plastic fara BPA, dar alte substante chimice potential daunatoare sunt inca prezente in sticlele de plastic si se pot scurge in apa daca sunt expuse la caldura sau lasate sa stea pentru perioade lungi de timp. Unele dintre aceste substante chimice sunt posibili perturbatori endocrini care ar putea afecta nivelul hormonilor din organism.

4. Este mai usor decat credeti sa treceti inapoi la apa de la robinet.

De la CSA si pietele de fermieri la restaurante la moda de la ferma la masa, mancarea locala este peste tot in zilele noastre. Si ghici ce? Ca mancarea locala este cultivata si gatita cu... apa locala! Apa este o parte integranta (dar invizibila) a oricarui sistem alimentar sustenabil si sanatos, asa ca este ceva ce ar trebui sa apreciem mai mult.

Acestea fiind spuse, apa de la robinet este departe de a fi cristalina in multe parti ale tarii. Primul pas in eliminarea sticlelor de plastic este sa afli starea apei tale de la robinet. Pentru a face acest lucru, recomand aceasta resursa utila a Grupului de lucru pentru mediu, care va arata substantele chimice din alimentarea cu apa municipala si va ofera sfaturi despre sistemul de purificare potrivit pentru zona dvs. Odata ce sunteti echipat cu aceste informatii, va puteti filtra propria apa si o puteti stoca intr-una dintre multele sticle de apa durabile si reutilizabile de pe piata in prezent. (Cautati doar cele care nu contin BPA.)

Singurul lucru care mai ramane de facut dupa aceea este sa va amintiti sticla in timp ce alergati pe usa. Dar daca „cheile, portofelul, covorasul de yoga” sunt oricum pe lista ta mentala, care este inca un articol?

Cand renuntati la apa imbuteliata de unica folosinta, economisiti bani, traiti mai sanatos si va alaturati unei miscari pentru sustenabilitatea globala.