Metode naturale de exfoliere si ingrijire a buzelor in anotimpul rece

Categories Frumusete & ModaPosted on

O bună exfoliere a buzelor este cel mai bun mod de a scapa de buzele lipsuscate si crapate. Catifelează si ingrijeste buzele cu cateva remedii preparate acasă.

Cele mai bune rețete de casă contin miere, care poate fi înlocuita cu glicerină vegetală.

Exfoliant din zahar brun și ulei de măsline

Se amesteca 2 linguri de zahar brun cu 1/2 lingurită de ulei de masline intr-un bol mic. Frecati usor amestecul pe buze de cel puțin 10 secunde, apoie clătiti cu apă caldă.

Miere și ulei de migdale

Se incălzeste 1 lingură de miere în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde și se amestecă cu 1 lingura de ulei de migdale și 2 linguri de zahăr alb granulat. Se aplică pe buze si se freacă în mișcări circulare, apoi șterg cu un tampon din bumbac umed, după care se aplica o crema hidratantă. Dacă nu sunteți un mare fan de ulei de migdale, îl puteți înlocui cu ulei de jojoba sau ulei de nucă de cocos.

Bicarbonat de sodiu

Faceți o pastă folosind bicarbonat de sodiu si apa si frecati-o pe buze cu o periuta de dinti veche, cu peri moi și drepti. Bicarbonatul de sodiu este utilizat într-o mulțime de remedii dar acesta poate fi un pic prea dur pentru a fi utilizate frecvent.

Miere si menta

Pentru o senzație răcoritoare după exfolierea buzelor, folositi 2 linguri de zahar brun cu o lingura de miere si 1 picatura de ulei de mentă. Se aplică cu vârful degetelor cu mișcări circulare și se clăteste cu apă caldă înainte de a aplica un balsam bun.

Zahar brun si unt

Pentru efectul cel mai complet si hrănitor pentru buzele tale, amesteca 1 lingura de zahar brun cu o lingura de miere. După ce se amestecă bine, se adauga 1 lingurita de ulei de măsline, se amestecă din nou și în cele din urmă se adaugă 1 linguriță de unt inclazit. Frecati usor o cantitate mica pe buze pentru o exfoliere buna și menține amestecul la frigider pentru mai mult de 2 săptămâni.

Lasă un răspuns