Mesajele pozitive despre corp ale vedetelor

Categories MondenPosted on

În ultimul an s-a vorbit din ce în ce mai mult despre imaginea pozitivă a corpului pe care oamenii ar trebui să o discute, nici pe departe pe cea negativă. Desigur, acest trend a pornit de la vedete. Dacă acum câțiva ani Monique a mers neepilată la premiile Oscar pentru a atrage atenția asupra standardelor foarte exigente la care femeile trebuie să se supună, anul acesta a debutat cu o mișcare pentru femeile plinuțe #fatisbeautiful și a apoi s-a tot vorbit despre o imagine pozitivă a femeii.

Faptul că aceste mesaje pozitive despre sine au fost dublate de foarte multe vedete tinere, nu strică. Dar haideți să vedem care au fost cele mai discutate mesaje body positive din acest an. gigi hadid

Gigi Hadid nu a făcut publică o poză cu ea însoțită de un mesaj critic ci un citat dintr-un articol despre Săptămâna Modei care vorbea în principal de tipul de corp standardizat de pe podiumuri. Hadid nu a făcut decât să spună că este suficient de frumoasă să nu fie un model standard și mai ales că industria a început să își schimbe obiceiurile. De atunci oamenii de interior ai industriei și fanii modelului au împărțit dragostea pentru Gigi odată cu acest post dar, uneori, alături și de mesaje proprii despre frumusețe.

Selena Gomez s-a confruntat cu o serie de comentarii negative la adresa ei când la începutul anului au apărut poze cu ea pe plajă în care părea că ar avea câteva kilograme în plus. Media a dat startul comentariilor răutăcioase și apoi acestea au fost dublate și de social media care a discutat și disecat kilogramele în plus ale frumoasei vedete. Totuși, Selena le-a închis gura rău-vorbitorilor făcând publică o poză în care era îmbrăcată în costum de baie cu comentariul: „Iubesc să fiu fericită cu mine #thereismoretolove”.

Chrissy Teigen a negat statutul de femeie perfectă tot prin intermediul social media când a postat poză cu vergeturile ei și un comentariu haios: „Vânătăi pentru că m-am lovit de mânerele de la mobila de bucătărie toată săptămâna. Vergeturile zic salut!”. lena dunham

Dacă până acum am vorbit de vedete cu un corp perfect, trebuie să schimbăm puțin foaia și să vorbim și de o atitudine perfectă. Lena Dunham, creatoarea serialului „Girls”, este cunoscută ca fiind o promotoare a imaginii pozitive a corpului și pentru că închide de câte ori are ocazia gura criticilor.  Ba mai mult, îi și provoacă. Actrița a recunoscut că nu îi face deosebită plăcere să apară dezbrăcată în serialul Girls însă este nevoie de un personaj care nu arată tocmai perfect pentru a promova o viață sexuală sănătoasă.

Și pentru că vorbim despre forme voluptoase, trebuie să o menționăm pe Ariel Winter. Actrița din Modern Family a fost des criticată în urma unei catalogări deviante datorită bustului ei mare. Deși și-a micșorat sânii tocmai pentru a arăta ca o fată de vârsta ei, criticile nu ai încetat, însă s-au mai domolit. Premiul celor mai stupide comentarii l-a primit poza în care aceasta pozează în costum de baie alături de nepoții ei. Majoritatea comentariilor mergeau în direcția: nimeni nu ar trebui să arate atât de vulgar (deși să porți costum de baie la mare de normal) alături de copii mici”. Răspunsul lui Ariel a fost unul puternic și într-adevăr motivațional: „Nu ceri nimic prin ceea ce porți – ci te exprimi.”

Dacă este ceva de învățat de la aceste vedete este că e nevoie de puțin curaj să te exprimi cu ajutorul hainelor. Însă oricât de complicat ar părea trebuie să o faci pentru că frumusețea trebuie exprimată întotdeauna.

Lasă un răspuns