Iata cum se compara Kristen Stewart cu alti actori care au interpretat-o ​​pe Printesa Diana

Categories DiversePosted on

De la moartea ei, in 1997, au existat zeci de actori care au jucat in filme si spectacole ale Printesei Diana in memoria Printesei Poporului. Dar cine a jucat cel mai bine? Si cine semana cel mai mult cu Printesa de Wales?  

Diana Frances Spencer s-a nascut pe 1 iulie 1961, in Sandringham, Norfolk. Fiica contelui James Spencer si Frances Shand Kydd, Diana s-a nascut in nobilimea britanica si a trait in apropierea familiei regale, la mosia lor Sandringham. Familia regala a anuntat logodna Dianei cu Printul Charles in 1981, iar cei doi s-au casatorit in acelasi an la Catedrala Sf. Paul.

Cuplul a continuat sa urmeze doi fii, Printul William si Printul Harry, inainte de separarea lor in 1992 si eventualul lor divort in 1996. La un an dupa divortul ei, Printesa Diana a murit intr-un accident de masina intr-un tunel din Paris, dupa ce soferul ei a fost urmarit de paparazzii. Inmormantarea ei a fost televizata, iar mostenirea ei continua sa traiasca datorita fiilor ei si mai multor documentare, filme si emisiuni TV care au fost realizate dupa moartea ei. Kristen Stewart si Naomi Watts sunt doar cativa actori care au jucat in filme cu Printesa Diana de la moartea ei. Dar cine a facut-o pe cea mai buna printesa Diana atat ca aspect, cat si in esenta? Va lasam sa decideti. In fata sunt actorii care au interpretat-o ​​pe Printesa Poporului in filmele si spectacolele Printesa Diana.

Kristen Stewart in Spencer (2021)

Kristen Stewart o joaca pe Printesa Diana in Spencer , care a avut premiera pe 5 noiembrie 2021. Titlul face referire la numele de fata a Dianei. Filmul, care este regizat de nominalizatul la Oscar Pablo Larrain, o urmareste pe Diana pe parcursul a trei zile din anii 1990, cand isi da seama ca casatoria ei cu Printul Charles nu functioneaza. Filmul este, de asemenea, plasat in timpul unuia dintre ultimele Craciun ale Dianei la Casa Windsor, la mosia Sandringham din Norfolk, unde ea si Charles stateau adesea.

„Am vazut filme de la Kristen care sunt atat de diverse incat sunt incredibile, care arata diferite straturi si diversitatea si puterea ei ca actrita”, a spus Larrain intr-o declaratie despre motivul pentru care a fost ales Stewart. „Suntem foarte fericiti sa o avem, este foarte angajata. Ca regizor de film, atunci cand ai pe cineva care poate detine o asemenea greutate, o greutate dramatica si narativa doar cu ochii ei, atunci ai liderul puternic care poate oferi ceea ce cautam.”

Emma Corrin in The Crown (2020)

Corrin si-a facut debutul ca Printesa Diana in sezonul 4 din The Crown , care a avut premiera pe Netflix in 2020. Sezonul a urmat-o pe Diana in primele zile ale relatiei ei cu Printul Charles, de la logodna lor pana la eventuala separare. Elizabeth Debicki o va juca pe Diana in sezonul 5 din The Crown, care se asteapta sa o vada dupa divortul de Charles si care va portretiza moartea ei.

Intr-un interviu la The Tamron Hall Show din 2020, Corrin a raspuns reactiilor negative asupra portretizarii printesei Diana. „Este una dificila. Cred ca pentru toti cei din The Crown, incercam intotdeauna sa le reamintim tuturor ca serialul in care ne aflam este fictiv intr-o mare masura”, a spus ea la acea vreme. „Evident, isi are radacinile in realitate si intr-un anumit fapt, dar scenariile [creatorului] Peter Morgan sunt opere de fictiune.”

Bonnie Soper in Harry & Meghan: A Royal Romance (2018)

Soper a interpretat-o ​​pe Printesa Diana in filmul A+E, Harry & Meghan: A Royal Romance , care a urmarit viata si relatia fiului lui Diana, Printul Harry, cu sotia sa, Meghan Markle. Desi cea mai mare parte a filmului s-a centrat in jurul relatiei dintre Meghan si Harry, filmul include scene din copilaria lui Harry si flashback-uri pana cand mama lui era in viata.

Naomi Watts in Diana (2013)

Watts a castigat premiul Oscar pentru portretizarea ei a Printesei Poporului in Diana din 2013. Filmul, care se bazeaza pe cartea din 2001 a lui Kate Snell, Diana: Her Last Love , a urmat-o pe Diana in ultimii doi ani ai vietii ei. Filmul incepe pe fondul divortului Dianei de Printul Charles, o urmareste de-a lungul diferitelor turnee regale pana la accidentul ei fatal de masina din 1997.

Serena Scott Thomas in Diana: Povestea ei adevarata (1993)

Bazat pe cartea lui Andrew Morton, Diana: Her True Story—In Her Own Words , care a fost scrisa in colaborare cu printesa inainte de moartea ei, aceasta miniserie urmareste intreaga viata a Dianei, de la copilaria ei de tanara pana la anii ei ca icoana publica. la adevaratul motiv pentru care casatoria ei cu Printul Charles nu a functionat. Miniseria, care a fost apreciata de critici la acea vreme, exploreaza si experienta Dianei cu o tulburare de alimentatie si ganduri suicidare.

Edita Brychta in Fergie & Andrew: Behind Palace Doors (1992)

Diana nu este personajul central din acest film, dar Fergie & Andrew: Behind Palace Doors este inca un must-watch pentru orice fan regal care iubeste biopicurile despre familia regala. Filmul spune povestea de dragoste a Printului Andrew si a ducesei Sarah Ferguson, de la curtarea lor timpurie pana la eventuala separare.

Catherine Oxenberg in Charles & Diana: Happily Ever After (1992)

Charles si Diana: Happily Ever After s-au concentrat pe casatoria Dianei cu Charles. Filmul urmareste relatia lor de la inceputurile lor de dragoste pana la relatia lui Charles cu Camilla Parker-Bowles pana la finalul casniciei lor. Filmul exploreaza, de asemenea, alte motive pentru care Charles si Diana s-ar fi putut indragosti unul de celalalt, care nu au avut de-a face cu sentimentele lor pentru alti oameni.