Injectia care ne scapa de diabet in 6 zile

Categories Dieta & FitnessPosted on

Injectia care ne scapa de diabet in 6 zile


Diabetul a devenit una dintre cele mai temute si frecvente boli ale secolului nostru. Exista trei forme principale de diabet, anume: tip 1, tip 2 si gestational (de sarcina).

Diabetul tip 1 sau insulino-dependent se caracterizeaza prin distrugerea celulelor beta pancreatice care produc insulina, ceea ce duce la un deficit de insulina si necesita un tratament injectabil cu insulina.

Diabetul tip 2 se caracterizeaza prin rezistenta crescuta la insulina a tesuturilor, insotita de scaderea secretiei de insulina si este tratat cu medicatie o lunga perioada.

Tratamentul actual pentru diabetul insulino-dependent consta in supravegherea nivelului glucozei din sange cu ajutorul dietei, exercitiilor fizice si a injectiilor cu insulina.

In ultimii ani s-au efectuat diverse studii pentru gasirea unui tratament mai eficient si mai rapid, ceea ce a dus la descoperirea unui vaccin, care, injectat zilnic, timp de 6 zile, ne scapa de diabetul tip 1. Injectia cu Otelixizumab trebuie administrata cat mai repede de la diagnosticarea diabetului tip 1 si actioneaza asupra sistemului imunitar si a mecanismului sau de autodistrugere ce cauzeaza acest tip de diabet. Dupa injectarea cu Otelixizumab pancreasul este capabil sa-si produca insulina necesara. In timpul celor 6 zile de administrare a vaccinului minune, in special in prima zi, pacientii pot prezenta dureri de cap, dureri in corp, stari de greata sau simptome asemanatoare gripei, dar toate acestea sunt doar temporare.

Felul in care poate actiona acest vaccin este inca necunoscut in intregime, dar se stie cu certitudine ca el poate opri sistemul imunitar de la distrugerea celulelor beta in cel putin doua moduri distincte: prin oprirea celulelor T efectoare si prin activarea unui tip de cellule T reglatoare, care protejeaza celulee beta de atacul ceulelor T efectoare.

Otelixizumab este conceput pentru a autoimuniza organismul si a-l ajuta sa lupte impotriva distrugerii celulelor pancreatice. El este eficient si in cazul psoriazisului, artritei reumatoide, bolilor intestinale si a altor boli.

Lasă un răspuns