Iată 7 alimente pe care trebuie să le consumi daca vrei un somn bun

Categories DiversePosted on

somn

Somnul a devenit într-adevăr o raritate pentru mulți dintre noi, din cauza stilului de viață ocupat care ne conduce astăzi. Dar chiar și atunci , înghițirea de pastile de dormit nu este o idee bună. În afară de diverse efecte secundare nocive pe care le are , reduce eficiența la locul de muncă în timpul orelor de veghe. Astfel , în scopul de a lupta cu insomnia , ceea ce aveți nevoie este o dietă atent planificată , care are toate substanțele nutritive necesare, care nu doar îndeplinesc cerințele corpului tău , dar va permite , de asemenea, producția de serotonină , un hormon care vă calmează și vă ajută să obțineți un somn bun . În scopul de a produce serotonină , un aminoacid numit triptofan este nevoie , care să-i permită să funcționeze fără întreruperi , este necesară o cină ușoară cu carbohidrați și proteine ​​.

Enumerate aici sunt 7 alimente care provoacă somnolență.

1 . Iaurt
O opțiune excelentă de a include în dieta dumneavoastră dacă nu dormi suficient este iaurtul . Aceasta se datorează faptului că el conține cantitatea potrivită de carbohidrați și proteine ​​care nu interferează cu triptofanul care ajută la producerea de serotonină.

2 . Lapte
Un pahar de lapte cald înainte de a merge la culcare este un supliment unic, deoarece conține triptofan atât de necesar , care vă ajută în obținerea un somn bun. În plus, diverse alte beneficii nutriționale ale laptelui , de asemenea, nu sunt pierdute.

3 . Banane
Bananele conțin nu numai triptofan , ele au , de asemenea, de magneziu , melatonină și serotonină – care sunt necesare pentru a aduce un somn bun . Toate aceste substanțe nutritive și minerale, ajută la relaxarea muschilor corpului ajutându-vă să obțineți un somn buna.

4 . Cartofi
Pe langa triptofan , cartofii conțin și carbohidrați . Deci, inclusiv niște cartofi în dieta dumneavoastră este o idee bună dacă aveți probleme de somn . Câțiva cartofi v-ar ajuta în obținerea de somn atât de necesar , fara efecte secundare .

5 . Curcan
Curcanul sau puiul este o opțiune bună pentru a include în cina , deoarece este o sursă bine cunoscută de triptofan . Dacă aveți ceva de curcan sau pui ( sau orice alt produs de păsări de curte ) , te va ajuta să dormi în pace .

6 . Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt o combinație bună de proteine ​​și carbohidrați și, astfel, este util în producerea de serotonină care ajută să dormi în mod corespunzător . De asemenea , fulgii de ovăz conțin fibre dietetice , care sunt benefici pentru corpul tău. .

7 . Migdale
Migdalele conțin triptofan și sunt o opțiune sănătoasă pentru cină . Migdalele conțin și magneziu .

Lasă un răspuns