5 cauze surprinzătoare ale poftelor alimentare

Categories Dieta & SanatatePosted on

pofte

Fiindu-ți foame este un lucru, vei mânca aproape orice, atunci când ți-e foame. O poftă, pe de altă parte, este dorința pentru un aliment sau gust specific, chiar dacă nu îți e foame. Cei mai mulți oameni experimentează pofte alimentare, la un moment sau altul, dar în cazul în care pofta devine o dependență, este timpul să luăm măsuri.

O dependență de alimente este un tip de tulburare de alimentatie, și implică un îndemn incontrolabil de a consuma un produs alimentar specific. Această dorință, de obicei, duce la recurențe pentru produsele alimentare dorite, și este adesea urmat de sentimente de vinovăție și depresie.

Cele mai multe pofte, cu toate acestea, nu sunt semne de o dependență de alimente, dar au cauze fiziologice sau psihologice simplu, și pot fi ușor controlate printr-o dietă care pune accentul pe toate alimentele cu moderație.

1 . Chimia creierului . Consumul de anumite alimente , în special cele bogate în zahăr , sare și grăsimi , poate declanșa eliberarea de dopamina – hormonul fericirii . Acest lucru poate stabili apoi o situație în care , atunci când creierul vede , miroase anumite alimente , spune ” da-mi ceva bun! ” În lumea noastră modernă în care produsele alimentare sunt pretutindeni această dorință poate fi declanșată foarte des .

2 . Lipsa de apă . Deshidratarea se poate manifesta ca o foame ușoară , așa că primul lucru de făcut atunci când vei simți o poftă, este să bei un pahar de apă . Excesul de apă poate provoca, de asemenea pofte , astfel încât să fii sigur că aportul de apă este bine echilibrat .

3 . Stres . Când ești într-o stare de stres sau te confrunți cu o starea de spirit scăzută, organismul poate deveni condiționat să caute de zahăr , în scopul de a aduce starea ta de spirit sau de a vă scuti de sentimente de stres , prin eliberarea de dopamină.

4 . Energie scăzută/ nivel scăzut de zahăr în sânge . Corpul tău va implora zahăr , atunci când are nevoie de energie . Golurile de zahar din sânge poate provoca hipoglicemie atât pofte cât și schimbări puternice de dispoziție.

5 . Hormoni . Atunci cand femeile sunt la menstruație , sarcină sau menopauză , nivelurile fluctuante de testosteron și estrogen pot provoca pofte unice . Acestea pot include pofta de carbohidrați la un nivel scazut de serotonină la femeile cu sindromul premenstrual .

Lasă un răspuns