Exfolierea unghiilor – cauze si remedii

Categories Frumusete & ModaPosted on

Cand ai de a face cu unghii casante , ar trebui sa iei masurile necesare qdepentru a remedia problema. Exfolierea unghiilor se numeste onichoschizia si exista o multime de cauze care pot contribui la aceasta problema.

Unghiile cresc foarte lent, asa ca ar putea dura ceva timp pentru a remedia prejudiciul, dar este important sa eliminam cauzele care duc la exfoliere.

Deficienta de fier este adesea responsabila pentru exfolierea unghiilor. Cand esti anemic , este posibil sa apara multe ale simptome , cum ar fi dureri de cap, piele palida si pierderea poftei de mancare. Asigurandu-va ca nivelul de fier este normal, este un pas important pentru a oferi unghiilor ingrijirea corespunzatoare.

Umiditatea este un alt dusman mare al unghiilor tale. Umezirea si uscarea excesiva a unghiilor poate duce la exfoliere si rupere. Evitati expunerea prelungita la umezeala prin purtarea de manusi atunci cand mainile sunt scufundate în apa pentru perioade lungi de timp si evitati baile foarte lungi.

Detergentii de uz casnic pot avea un impact negativ asupra pielii si unghiilor tale. O multime de produse chimice poate duce la exfolierea unghiilor. Chiar expunerea prelungita la apa sarata poate provoca exfolierea unghiilor.

Protejarea unghiilor de la orice traumatism evident este un pas bun pentru a evita exfolierea. Acetona este un alt factor care duce la exfoliere, de aceea este indicat sa o folosim o data sau de doua ori pe luna.

Lasă un răspuns