Esarfa – accesoriul minune pentru barbati si femei

Categories Frumusete & ModaPosted on

Esarfa este de mult o piesa vestimentara purtata mai mult de femei, dar si de barbati. Este un material de forma patrata sau dreptunghiulara care se leaga in jurul gatului sau pe cap. Se foloseste de obicei pe vremea rece pentru a se proteja de aerul rece. Dar acum a devenit o moda si se foloseste si pe vremea calda. Esarfele vin in culori si stiluri diferite pentru a se potrivi fiecarui gen in parte.

Originara din Roma antica pentru ca oamenii sa se curete de transpiratia de pe gat si fata in zonele desertice, esarfa era folosita doar de barbati. Acum a devenit accesoriul favorit al femeilor. Cele mai comune esarfe sunt: esarfa brodata, esarfa de matase, esarfa pentru par, esarfa de catifea, esarfa de iarna etc.

Esarfele brodate au un look traditional si sunt handmade. Broderiile unice le fac mai frumoase decat alte esarfe. De obicei se poarta pe vremea calda, dar acum cele din lana se folosesc iarna. Se poarta cu orice imbracaminte, adauga confort si stil hainelor.

Esarfele handmade sunt mici bucati de arta ale expertilor in vopsirea materialelor. Ele vin in culori luminoase si sunt favoritele fetelor si ale baietilor. Vopseaua se face pe bumbac, lana, sifon, satin. Ele se poarta in jurul gatului, pe cap sau in jurul soldurilor vara, pe plaja.

Esarfele din matase erau purtate de razboinici in China Imparatului Cheng. Originare din 1000 I. H., sunt folosite la  fel in moda, pentru a tine cald in timpul iernii si pentru stil.

Esarfele cu margele sau detalii stralucitoare sunt facute de obicei pentru fete. Aurii, argintii, albe, ele dau un look frumoas si feminin si se poarta la petreceri de obicei.

In sfarsit, indiferent de esarfa pe care o alegi, important este ca alegerea se face in functie de personalitatea pe care vrei sa o pui in valoare si de stilul propriu. Este un accesoriu minunat care se poarta acum si de barbati, nu doar de femei, pentru un look modern si stilat.

Lasă un răspuns