Dictatorii lumii si temerile lor – De ce le era frica dictatorilor

Categories DiversePosted on

Dictatorii lumii si temerile lor – De ce le era frica dictatorilor


Marii dictatori ai lumii, care au terorizat si insangerat milioane de oameni nevinovati, au avut sau au temerile lor, unele stupide, altele intemeiate.

Nicolae Ceausescu – ii era frica sa inoate in mare si de gloante. Se pare ca de ceea ce i-a fost frica, nu a scapat, pentru ca a fost impuscat. Obisnuia sa isi trimita sosiile in anumite zile si se deplasa in masini blindate contra gloantelor. De frica apei adanci, Ceausescu a ordonat ca golful unde s-a construit vila de protocol de la Neptun sa fie inchis , iar apa sa nu fie mai adanca de 1,30 metri.

Adolf Hitler – se temea sa mearga la dentist, pentru ca nu suporta durerea. Aveao respiratie urat mirositoare, abcese si gingivita.

Visarionovici Stalin – ii era frica sa nu fie asasinat, de aceea era tot timpul inconjurat de agenti secreti si de multe ori isi trimitea sosiile (dublurile) la anumite intalniri. Isi planifica foarte amanuntit calatoriile.

Fidel Castro – nu iese din casa daca se nimereste sa pice intr-o zi de vineri data de 13, desi el s-a nascut intr-o vineri pe 13 august 1926.

Benito Mussolini – nu suporta pisicile. Incepea sa transpire si devenea agitat cand vreo pisica era prin preajma.

Kim Jong II – se teme sa calatoreasca cu avionul si sa moara impuscat. Cand vrea sa calatoreasca, pleaca intotdeauna cu trenul sau blindat.

Saddam Hussein – se temea sa moara, desi toata viata a fost cunoscut ca un om puternic si netemator. Cel care l-a executat a declarat ca a vazut frica intiparita pe chipul sau.

Robert Mugabe – desi conduce statul african Zimbabwe de peste 27 de ani, el se teme sa nu fie inlaturat de la putere. Pentru a fi sigur ca puterea ii apartine, l-a arestat pe contracandidatul sau imediat dupa alegeri.

Lasă un răspuns