Beneficiile sexului asupra sanatatii

Categories Sex & RelatiiPosted on

Beneficiile sexului asupra sanatatii


Multi medici si cercetatori ne sfatuiesc sa avem o viata sexuala activa, pentru ca aceasta ne aduce beneficii importante asupra sanatatii fizice si psihice.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii aduse de sex asupra sanatatii noastre:

Reduce riscul infarctului – miscarile din timpul actului sexual sunt benefice asupra inimii si circulatiei sangelui, reducand riscul infarctului si scazand presiunea arteriala.

Mentine greutatea corporala – se stie ca in timpul actului sexual se ard foarte multe calorii.

Elimina stresul si calmeaza depresia – endorfinele, substantele placerii, relaxeaza sistemul nervos si inhiba stresul.

Reduce riscul de cancer – la prostata la barbati sau la san si vezica urinara la femei.

Intareste sistemul imunitar si combate bolile – s-a dovedit ca activitatea sexuala creste nivelul de anticorpi si imunoglobulina A, care protejeaza organismul impotriva bolilor, in special a racelilor si gripei.

Stimuleaza somnul – oxitocina eliberata ajuta la odihna organismului.

Prelungeste fertilitatea – atat la femei, cat si la barbati, capacitatea de reproducere creste in mod proportional cu partidele de sex, datorita hormonilor eliminati.

Ajuta la combaterea febrei, nasului infundat sau astmului – in timpul miscarilor sexuale sunt eliberati hormoni denumiti prolactina, care stimuleaza simturile.

Vindeca ranile si reduce durerea – oxitocina si endorfinele eliberate in timpul actului sexual ajuta la regenerarea celulelor, vindecand ranile mai repede si ameliorand durerile.

Reduce riscul de atac cerebral – datorita tensiunii eliminate si starii de bine din timpul actului sexual, persoanele care au orgasm cel putin o data pe saptamana sunt ferite de acest risc.

Da energie – cu cat facem sex mai des, cu atat suntem mai bine dispusi, mai bucurosi, mai creativi, mai increzatori, mai energici, mai veseli si cu chef de distractie si de viata.

Prelungeste viata – sexul frecvent scade cu 50% mortalitatea, mai ales in cazul femeilor.

Creste tonusul muscular – prin antrenamentul usor din timpul actului sexual creste flexibilitatea si forta organismului.

Lasă un răspuns