Cum sa faci fotografii profesionale

Categories DiversePosted on
cum sa faci poze bune
Daca sunteti un incepator in lumea fotografiei, tocmai ati cumparat o camera si doriti sa stiti cum sa faceti fotografii mai bune, acest articol este pentru dvs. Astazi va aducem cateva sfaturi de fotografie pentru incepatori. cum sa faci poze bune Alegerea unei camere foto profesionale este o parte importanta a unei fotografii bune. Camera (si obiectivul) vor determina lucruri precum rezolutia si versatilitatea, dar fotograful determina multe dintre aspectele care creeaza o fotografie buna, cum ar fi expunerea si compozitia. Multumita telefoanelor inteligente si retelelor sociale, fotografiile au devenit parte din viata noastra. Indiferent daca aveti sau nu cunostinte in arta fotografiilor, sigur sunteti unul dintre oamenii care profita de orice peisaj frumos, eveniment special sau chiar o situatie amuzanta, pentru a imortaliza acel moment. Cu toate acestea, doriti sa aflati cum sa faceti fotografii mai bune? Apoi acest ghid este perfect pentru dvs.

Cum sa faci fotografii profesionale

Inainte de a face fotografia, trebuie sa fiti clar despre ceea ce doriti sa apara in ea. Compozitia este esentiala pentru a obtine o fotografie buna. Pentru aceasta, este important sa se tina seama de regula treimilor. Sigur ati mai auzit, chiar daca nu este foarte clar ce inseamna. Nu este nici mai mult, nici mai putin decat concentrarea punctelor de interes ale imaginii in intersectiile planului.

Familiarizati-va cu camera

Un mod fantastic de a incepe sa fotografiati este sa planificati o excursie pentru a fotografia si a va familiariza camera cu putin mai bine. Puteti alege un parc, o cladire interesanta sau o enclava pitoreasca. Cand iesiti sa faceti fotografii, ar trebui sa faceti ceva timp sa va uitati la imprejurimi si sa vedeti ce va atrage atentia. Nu credeti ca ar trebui sa incepeti sa fotografiati imediat, fotografia doar incearca sa capteze ceea ce vedeti, asa ca incepeti sa cautati ceea ce ar putea genera o imagine interesanta. Si nu uitati sa aveti intotdeauna aparatul de fotografiat la indemana, astfel incat sa nu pierdeti niciodata o poza buna. Pe comunicatedemedia.com gasesti mai multe articole asemanatoare. cum sa faci poze bune

Controlati adancimea campului

Poate ca deja stiti la ce se refera, in orice caz merita sa ne amintim ca profunzimea campului este spatiul care pare destul de clar, in fata si in spatele motivului sau obiectului pe care ati decis sa va concentrati. Atingerea unei profunzimi a campului inseamna ca zona pe care o veti vedea clar cand va uitati la fotografia dvs. va fi mult mai larga, o profunzime redusa a campului inseamna ca spatiul liber este foarte ingust, fiind capabil sa fie doar cativa centimetri. Puteti controla adancimea campului in trei moduri: -Modificarea deschiderii diafragmei: cu cat diafragma este mai mare (numarul mai mic f), cu atat va fi mai mica adancimea de camp si viceversa. -Schimbarea distantei focale: o distanta focala mai scurta va va oferi o profunzime mai mare a campului si invers, daca utilizati un obiectiv teleobiectiv lung, adancimea de camp va fi redusa. -Modificarea distantei la motivul focalizat: Daca va departati de obiectul asupra caruia va concentrati, profunzimea campului va fi mult mai mare, daca va apropiati, acesta va fi redus progresiv.

Lasă un răspuns