Cum alegi un monitor pentru PC

Categories DiversePosted on
cum alegi un monitor
4K sau Led - 19 sau 24 inci? Monitor obisnuit sau TV? Ce ar trebui sa stiti pentru a cumpara monitorul care se potriveste nevoilor dvs. fara a cheltui mai mult. cum alegi un monitor Monitorul este poarta catre lumea virtuala: este dispozitivul care ne permite sa interactionam cu continutul si serviciile de internet, de la jocuri, la procesoare simple de text. Caracteristicile lui determina intr-o mare masura experienta noastra in mediul digital, si de aceea, companiile de tehnologie isi multiplica eforturile pentru a lansa noi produse si functionalitati. Va spunem de ce caracteristici ale monitorului trebuie sa tinem cont.

Monitor pentru PC: ce trebuie sa stiti

Monitorul este o componenta cheie a sistemului nostru informatic, indiferent daca il folosim ca ecran unic, ca accesoriu secundar pentru notebook-ul nostru sau pentru a juca jocuri video. Acest lucru face foarte important sa investim in calitate, mai ales daca il vom folosi in fiecare zi si de aceea, trebuie sa cunoastem functionalitatile care se potrivesc modului nostru de utilizare. Intra pe gandimsinoi.ro pentru alte articole interesante despre internet, tehnologie, si altele.

Caracteristicile monitorului

Revizuim pas cu pas care sunt punctele de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un monitor. Dimensiune: dimensiunea este cheia si optiunile variaza de la 15 cm la 40. Dimensiunea standard este de 23 sau 24 inchi. Inainte de a-l cumpara, este important sa masurati spatiul in care intentionati sa-l plasati. Rezolutie: daca ne gandim la utilizarea computerului pentru a juca jocuri video sau pentru a efectua sarcini de proiectare, rezolutia este fundamentala. Se refera la numarul de pixeli afisati pe ecran. Astazi se recomanda sa nu cumparati nimic sub Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli. Aspect: raportul dintre inaltimea si latimea unui monitor. Cele mai frecvente sunt 16: 9, 16:10 sau 21: 9, dar putem gasi si modele ultra-largi (ultra-largi). Luminozitate, contrast, culoare, unghiuri de vizualizare: caracteristicile tehnice ale ecranelor sunt foarte importante. Taste: cu cat luminozitatea este mai mare, cu atat mai bine; raportul de contrast trebuie sa fie de cel putin 850; iar unghiurile de vizualizare trebuie sa fie egale sau mai mari de 176 de grade. Timp de raspuns si frecventa de reimprospatare: acest aspect poate fi fundamental atunci cand ruleaza un joc video, prin urmare, este esential ca jucatorii sa investeasca putin mai mult in aceste caracteristici.  

Lasă un răspuns