Cum alegem un sutien

Categories Frumusete & ModaPosted on

Sunt sute de mituri și legende despre cum ar trebui să arate un sutien pe o fată, iar majoritatea sunt create de oameni care nu au trebuit niciodată să poarte așa ceva: femeile cu sânii mari ar trebui să poarte sutiene cât mai subțiri iar cele cu sânii mici ar trebui să opteze pentru lenjerie care să mărească zona. Ei bine, dincolo de dimensiunea estetică sutienele mai au un rol: de a susține și de a apăra sânii.

sutiene

Ceea ce înseamnă că sutienele sunt mai de grabă create pentru confort decât pentru aspect. Dar cel din urmă nu trebuie ignorat întotdeauna. Deci atunci când nu ieșim la agățat, comoditatea și susținerea ar trebui să fie prioritare.

 

În România găsim destul de greu oameni care fac măsurători profesionale pentru sutiene, asta înseamnă că trebuie să învățăm să ne măsurăm singure pentru a găsi mărimea perfectă pentru noi.  Dacă diferența dintre circumferința în zona sânilor și cea a trunchiului este între 10 și 12 cm atunci porți cupă A, între 13 și 15 – cupă B, 15 – 17 – cupă C, 18-20 cm – cupă D iar dacă aceasta este între 20 și 22 atunci cupa este DD.

 

Acum că știi ce măsură porți trebuie să știi câteva și despre tipurile de sutiene, deoarece la fel ca sânii și acestea vin în multe forme și mărimi. Însă este important să găsești sutienul care să îți complementeze figura și care să fie comod. Diferența majoră între sănii mici și cei mari, dincolo de mărimea evidentă este că sânii mari au nevoie de mai multă susținere.

marime sutiene

Sutienele cu cupă plină sunt perfecte pentru femeile care au un bust generos, deoarece acestea nu numai că acoperă și remodelează sânul să pară mai rotund, dar oferă și susținerea necesară. Dacă vrei să porți un tricou atunci poți opta pentru un sutien pentru tricou care are este dublat de un burete mai ferm care nu va arăta nimic din ce nu vrei să se vadă. De asemenea, femeile cu sânii voluptoși care poartă cămăși au o problemă cu găurile dintre nasturii din față. Ei bine, pentru această situație este perfect un sutien care minimizează, deoarece acesta redistribuie greutatea sânilor și îi face să pară mai mici.

 

Femeile cu sânii mici nu au la fel de multe probleme cu alegerea tipului de sutien, deoarece ele nu au nevoie de foarte multă susținere. Ceea ce înseamnă că pot purta sutiene fără sârmă, sutiene cu jumătăți de cupă, cu burete sau push up. De asemenea, nici sutiene adezive sau cele fără bretele nu ridică mari probleme femeilor cu sânii mici sau medii.

 

Atunci când cumperi un sutien trebuie să te gândești la nevoile tale specifice. Un sutien de ocazie are alte calități decât cel de fiecare zi. Iar în timp ce cel de ocazie nu este cel mai indicat pentru orice moment al zilei, celălalt trebuie să ofere confortul necesar pentru a nu crea alte probleme de sănătate cum ar fi durerile de spate sau iritarea pielii.

 

 

 

Trebuie să știm ceva de la început: sânii sunt precum oamenii, vin în forme, mărimi și culori diferite. Dacă ai aceeași greutate și înălțime ca prietena ta, asta nu înseamnă că veți și același mărime la sutien. Și nici dacă sânii tăi nu arată la fel ca ai prietenei tale sau ca a fetelor care și-i expun pe internet, nu înseamnă că nu arată bine.

 

Mărimile la sutien sunt exprimate printr-un număr și o literă: 85B, 70A, etc. Numărul este circumferința corpului de sub sâni, iar litera pentru diferența dintre mărimea sânilor și circumferința corpului, și anume cupa. Deci trebuie să vă măsurați sub sâni și deasupra sânilor.

Lasă un răspuns