Cele mai vizitate si minunate locuri din Romania

Categories DiversePosted on

Cele mai vizitate si minunate locuri din Romania


Romania este una dintre cele mai frumoase tari, cu puncte de atractie dintre cele mai interesante si variate. In tara noastra te poti aventura in locurile inalte din munti, dar poti face si plaja sau prinde peste. Cei ce iubesc natura si plimbarile au o multime de oferte unde pot fugi de zgomotul si poluarea oraselor.

Iata cateva idei unde iti poti petrece vacantele:

  • Parcul National Retezat – este recunoscut ca Rezervatie a Biosferei din 1979 si gazduieste foarte multe specii de plante si animale, unele fiind protejate pin lege. Parcul cuprinde si aproximativ 40% din lacurile glaciare din Romania, adica 80 de lacuri. Este un loc minunat, care trebuie vazut.
  • Muntii Apuseni – sunt o destinatie turistica cu locuri superbe si sunt declarati rezervatie naturala. Au relief carstic, iar fauna si flora sunt specifice reliefului carstic. Cateva din frumusetile Apusenilor sunt pesterile Scarisoara, Huda lui Papara, cea a Ursilor sau Poarta Zmeilor. Alte frumuseti de vizitat in Apuseni sunt Cheile Galbenei, Cheile Somesului Cald, cetatile Ponorului si rezervatia Padis.
  • Muntii Bucegi – sunt printre cele mai interesante atractii turistice. Aici putem vizita Sfinxul, Babele, Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, cascada Urlatoarea sau putem urma diverse trasee turistice care pleaca din orasele de la poale Sinaia, Busteni, Diham.
  • Muntii Fagaras – sunt o bijuterie turistica. Aici se gaseste cel mai inalt varf din Romania (Moldoveanu), dar si Transfagarasanul, care uneste Ardealul cu Muntenia. Transfagarasanul ofera peisaje spectaculoase si merita vazut cel putin o data in viata. Atrage turisti in fiecare an si ofera obiective turistice unice: lacul Vidraru, Cetatea Poenari, cascada si lacul Balea.
  • Delta Dunarii – este o rezervatie naturala unicat in Europa cu peste 1200 de specii de copaci si plante si cu o fauna bogata, printre care colonii unice de pelicani sau anumite specii de pesti.
  • Litoralul Marii Negre – ofera o oaza de liniste si relaxare in minunatele statiuni Mamaia, Constanta, Eforie, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai sau Vama Veche. Este un loc foarte vizitat in sezonul estival si ofera peisaje dintre cele mai interesante.

Cu siguranta Romania ofera mult mai multe locuri minunate, care merita vizitate si care va vor oferi amintiri de neuitat.

Voi in ce zone minunate ati fost? Unde v-ati simtit cel mai bine in Romania?

Lasă un răspuns