Adrian Mutu este suspendat noua luni

Categories MondenPosted on

Adrian Mutu este suspendat noua luni


De-a lungul timpului despre fotbalistul Adrian Mutu s-au scris extrem de multe articole, unele dintre ele pozitive, altele mai putin placute.

El a debutat la clubul Arges Pitesti, iar in prezent se afla sub contract cu clubul ACF Fiorentina pe care l-a semnat in anul 2006 si joaca pe post de atacant sau extrema stanga la echipa nationala de fotbal a Romaniei.

Astazi Tribunalul Federal Antidoping l-a suspendat noua luni pe Adrian Mutu, pentru ca fotbalistul fusese depistat pozitiv cu sibutramina in luna ianuarie. Mutu a fost audiat mai mult de doua ore. Sportivul a picat doua teste antidoping in luna ianuarie dupa meciurile cu Bari si cu Lazio. Testele s-au facut la interval de zece zile, iar fotbalistul a motivate atunci ca sibutramina povine din medicamentele de slabit. El a declarat atunci ca i le cumparase sora lui din Romania, iar el nu a stiut ce contin pentru ca nu scria ingredientele pe ambalaj.

Sportivul este suspendat provizoriu din 28 ianuarie, anul acesta, ceea ce inseamna ca el va putea reveni pe gazon cel mai devreme la sfarsitul lunii octombrie. Decizia de suspendare il va impiedica pe Mutu sa joace in meciurile impotriva Albaniei din 3 septembrie, a Belarusului din 7 septembrie sau a Frantei din 9 octombrie.

Dupa ce Tribunalul Federal Antidoping a anuntat decizia finala, Adrian Mutu si-a cerut scuze colegilor si suporterilor postand pe site-ul oficial al Fiorentinei urmatoarea declaratie:

“Mi se pare destul de mare suspendarea. Ma asteptam la mai putin. E normal sa platesc, dar nu atat de mult. Imi pare rau ca nu am putut sa o ajut pe Fiorentina si imi cer scuze colegilor si suporterilor.”

Sanctiunea primita de fotbalist ii va face pe oficialii clubului Fiorentina sa il vanda pe Mutu la inceputul anului 2011. Se pare ca exista deja interes pentru “Briliant” din partea unor cluburi din Quatar, precum Al-Sadd. Gruparea asiatica este pregatita sa-i ofere fotbalistului roman un salariu fabulous de 6 milioane de euro pe an.

Voi ce parere aveti despre Adrian Mutu? Vi se pare o pedeapsa corecta?

Lasă un răspuns