Ce sunt visele si cum le interpretam

Categories DiversePosted on

Intri in lumea viselor; o lume misterioasa si fascinanta in care regulile realitatii nu se aplica. Aici veti gasi instrumente care va vor permite sa gasiti cheia pentru a descoperi si interpreta sensul viselor voastre. Asteptam cu nerabdare sa va ajutam sa le intelegeti si sa dobandim o mai buna intelegere a acestora, precum si cele mai bune metode de interpretare vise.

Desi stiinta nu a dovedit-o inca in intregime, studiile despre vise, etapele viselor si sensul pe care acestea le pot avea pentru viata, viitorul sau destinul nostru sunt extrem de vechi. Exista multi profesionisti care si-au dedicat o mare parte din cariera descifrarii sensului viselor in functie de persoana care le viseaza.

Cel mai bun exemplu legat de aceasta afirmatie este Sigmund Freud, care prin opera sa literara ,,Interpretarea viselor", a reusit sa genereze o teorie despre subiect, asigurandu-se ca emotiile care sunt ingropate in subconstient se manifesta in timpul viselor si ca fiinta umana capabila sa-si aminteasca fragmentele acestora, il ajuta sa scoata in evidenta sentimentele si amintirile sale cele mai ascunse.

Opera sa, cunoscuta de multi, s-a bazat pe interpretarea propriilor sale vise, unde face o distinctie intre visele pe care le-a numit ,,manifest" si alte tipuri de vise pe care le-a numit ,,vise latente" , al doilea fiind cel care a avut de-a face cu subconstientul si cu limbajul special, misterios si magic al viselor.

Acum, noile tehnologii sunt in orice, iar o mare parte din rolul lor a fost acela de a simplifica accesul la informatii. Inainte ne era foarte greu sa putem obtine date despre orice subiect, acum, cu un singur clic, avem acces la orice tip de continut. 

Din cele mai vechi timpuri, visele au fost considerate o forma de contact cu divinitatea si cel mai bun mod de a prezice evenimentele viitoare. Visele ne aduc in fiecare noapte universuri, personaje neobisnuite, misterioase, viziuni infernale sau angelice.

Visarea inseamna deschiderea unei usi a mintii. Toate sperantele, ambitiile, dorintele, fricile, fantomele, prietenii, vremurile bune si rele locuiesc acolo, fac parte din mintea primitiva si constituie un mod de acces la realitati care nu sunt la indemana logicii, au fost studiate de-a lungul secolelor si formeaza o parte importanta a psihanalizei moderne.

Stim ca visele sunt unice. Nimeni altcineva nu poate avea fundalul dvs, emotiile sau experientele dvs. Fiecare vis se conecteaza cu propria ,,realitate". Prin urmare, atunci cand le interpretati, este important sa le puneti in contextul experientelor si al vietii personale.

Amintiti-va ca un vis unifica corpul, mintea si spiritul. Ofera cunostinte despre noi insine si mijloace pentru explorarea propriei personalitati. Daca intelegi visele, puteti intelege, cunoaste si imbunatati aspecte ale propriei personalitati.

 Multi oameni cred ca tot ce s-a spus despre minte si psihanaliza, legat de interpretarea viselor sunt prostii, dar nu ar trebui sa cadem in eroarea de a gandi ca este o pseudostiinta. Activitatea unor psihanalisti celebri precum Freud si Jung a ajutat mii de oameni normali si sanatosi, ca sa nu mai vorbim de numeroasele cazuri de tulburari mentale grave.

Descoperirile lor pot fi aplicate intr-un mod simplu propriei experiente. Asa cum medicii pot trata boli fizice grave si pot invata lumea in general regulile de baza ale igienei personale sau casnice, psihologii au invatat, de asemenea, persoanelor bine echilibrate cum se pot cunoaste pe ei insisi si pot duce o viata mai fericita.

Visele sunt alcatuite din gandurile visatorului. Este foarte dificil, daca nu imposibil, sa le interpretezi daca visatorul nu este cunoscut. Pentru a recunoaste semnificatia, trebuie sa cunoasteti ,,fundalul" persoanei. Din acelasi motiv, cea mai buna interpretare a unui vis poate fi data de visatorul insusi. Dictionarul de simboluri in vise este doar un ghid pentru a dezvolta aceasta lucrare.

Profitati de aceasta ocazie pe care v-o ofera subconstientul, explorati, investigati-va visele, intalniti oameni cu vise similare, profitati de experientele altora, impartasind si descoperind sensul viselor.