Cand iti cumperi primul sutien…

Categories DiversePosted on

Primul sutien al unei fete nu este doar un articol de imbracaminte, este un simbol mult-asteptat al maturitatii lor, al atingeriii unui nou stadiu in viata, cat si al unei dezvoltari fizice. Toate adolescentele sunt sensibile la imaginea corpului lor, iar alegerea primului sutien este un pas important pentru ele.

Nu exista un moment anume pentru ca o fata sa-si cumpere primul sutien, dar in general, cand se dezvolta sanii si cand ea este mai constienta de imaginea ei. Primele sutiene se numesc in multe feluri, fie sutiene de inceput, sutiene de antrenament etc, dar daca fata este suficient dezvoltata, primul sutien poate fi de o marime adulta, dar mica. Majoritatea fetelor incep sa poarte sutien acum in jurul varstei de 13 ani, chiar daca nu s-a dezvoltat, ci pentru ca si prietenele lor si-au cumparat. Chiar daca schimbarile corpului sunt minore, primul sutien simbolizeaza faptul ca ea creste si se maturizeaza.

Pentru ca sanii sunt moi si delicati in timpul cresterii, marimea potrivita este esentiala pentru sutienul unei adolescente. Este o ocazie buna de a invata ce fel de sutiene trebuie sa foloseasca, in niciun caz cele incomode si restrictive. Desi o adolescenta isi cumpara adesea sutien pentru ca vad asta la prietenele ei sau pentru ca vrea sa se maturizeze psihic, sutienele trebuie sa fie ajustabile.

Sutienul trebuie sa fie versatil si confortabil, dar nu trebuie sa fie alb si lipsit de detalii neaparat. Multe fete prefera culorile atractive, putina dantel,a alte detalii care se potrivesc personalitatii lor. Sutienele sexi si exotice nu sunt potrivite pentru fete, insa cele feminine si dragute sunt populare. Sutienul cu burete se regasesc in marimi mici daca fata se simte bine in el, iar bustiera este o investitie buna de vreme ce fetele fac sport in timpul adolescentei cel putin. Pentru ca prima investitie in primul sutien sa fie memorabila pentru o fata, ar fi indicat sa cumpere un set asortat de chilotei si sutien pentru ca ea sa se simta stilata si draguta.

De obicei, acest moment trebuie impartasit cu mama, pentru ca leaga o legatura ca de la femeie la femeie, de a impartasi idei despre feminitate si sfaturi bune pentru perioada adolescentei. Totusi, unele fete prefera sa cumpere singure, pentru ca se simt mai confortabil si mai sigure pe ele.

Lasă un răspuns